Бисквитки

вторник, 14 декември 2010 г.

СОУ „Христо Ботев” във Враца посрещна италианци


Днес в училището пристигнаха преподаватели от училището е в град Монтелпре, начело с директора Франко Анселмо  и членовете на делегацията:  Марко Лафат, Мимо Ферара и Маурицио . Поводът в проект по програмата „Коменски”, в който двете училища ще си партнират.
СОУ „Христо Ботев” и Врачанска митрополия в лицето на Врачанския митрополит Калиник са получили покана за партньорство за работа по проект, разработен от предишни партньори на училището по програма „Коменски”.
В проекта се разработва темата „Солидарността и зачитането на човешкото достойнство”. На преден план се поставя религиозната тема, като се съпоставят трите вида религии(Православна, Протестантска и Католическа), обединени от любовта към Бога и към бъдещето като енергия, която може да превъзмогне социалното, културното и юридическото обкръжение. Социалната солидарност, както и християнската, трябва да насърчават и защитават със всички средства истината, живота, свободата, справедливостта и уважението на личността.
Проектът ще протече в три части:
- Музикален и инструментален  хоров концерт, изнесен от учениците от училищата –участници в проекта. СОУ  „Христо Ботев” ще се представи с група „Весели звънчета”.
- Разработва се есе на тема ‘Солидарността и зачитането на човешкото достойнство”.
- Засаждане на дръвчета и отчитане на резултати. Заключителната част ще се проведе в Палермо, Сицилия между 5 и 10 май 2011 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар