Бисквитки

вторник, 14 декември 2010 г.

Над 130 акта за нарушения са съставили инспекторите във Враца

265 оперативни проверки извършиха инспекторите от Офис на НАП – Враца до 30.11.2010 г. Целта на проверките е да се установи отчитат ли се реалните обороти в търговските обекти и заведения, плащат ли се дължимите данъци върху тези обороти и дали се спазва осигурителното законодателство. 
В резултат на тези проверки са констатирани  нарушения и са съставени 133  акта за нарушения, в т.ч. - 67 по осигурителното законодателство и 66 по Наредба H18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти.
Сред най-честите нарушения е неиздаването на касова бележка, затова от агенцията напомнят на клиентите да изискват касови бележки за извършените покупки, както и да подават сигнали за забелязани от тях данъчни и осигурителни нарушения от недобросъвестни търговци. Сигнали могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.
От Офис Враца приканват задължените лица навреме да декларират и плащат осигурителните си вноски, за да не се стига до санкции.
За събиране на дължимите суми се предприемат различни обезпечителни мерки – запор на трудови възнаграждения и банкови сметки,  възбрана на имущество и др.
Във връзка с наближаващите празници през този месец предстоят засилени проверки на търговските обекти и увеселителните заведения, предупреждават от Офис Враца. Ще се проверява дали се  спазва данъчното и осигурителното законодателство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар