Бисквитки

понеделник, 14 март 2016 г.

Oвладяване на критичната ситуация



Предприети са всички необходими действия във връзка совладяване на критичната ситуация на територията на област Враца вследствие повишаването на нивото на реките от обилните валежи и снеготопенето. Областна администрация Враца съвместно с кметовете на общини, РД ПБЗН – Враца, ОД на МВР – Враца и ВиК ООД наблюдават непрекъснато хидротехническите съоръжения и отстраняват възникналите аварии.
По поречието на река Скът има завишени нива в с. Нивянин, където към 15 часа реката е в застой. Наводнени са земеделски площи и дворове, но към настоящия момент няма потенциална опасност за хората, жилищните постройки и селскостопанските животни.
Леко покачване на нивото на реката се наблюдава от тази сутрин при Бяла Слатина, но то е значително под критичните стойности.
В Мизия има спад в нивото на Скът. От сутринта до 15 часа днес то е намаляло с 11 см и е 55 см под критичното. В града през днешния ден са извършени няколко проверки от директора на РД ПБЗН – комисар Николай Димитров, директора на ОД на МВР – Враца – Димитър Газибарски, Малина Николова – областен управител и народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев. Определени са заливните зони в града в случай на драстично покачване нивото на реката, както и готовността за евакуация на населението в случай на необходимост. ВиК ООД – Враца въвежда режим за водоподаването в сутрешните и вечерни часове.
По поречието на Огоста в  Хайредин покачването на водата е над критичното ниво, но към момента няма потенциална опасност за населението.
При с. Гложене към 15 часа нивото на реката е близо до критичното, но без опасност от наводнение. Нивото на река Дунав при Козлодуй и Оряхово е в застой.
Състоянието на язовирите на територията на област Враца е нормално, като се следи контролираното им изпускане.
Продължава наблюдението от страна на отговорните институции, които са в готовност за бърза реакция и намеса при необходимост.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар