Бисквитки

четвъртък, 17 март 2016 г.

ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца ще отбележи 45-та си годишнина



С тържествен концерт на 18 март от 11:00 часа в залата на Драматично-куклен театър, ПМГ – Враца ще отбележи 45-та годишнина от създаването си. Сред официалните гости на събитието ще бъдат евродепутатът инж. Владимир Уручев, областният управител Малина Николова, кметът на община Враца Калин Каменов, заместник-кметът по образование Петя Долапчиева, началникът на РИО – Враца г-жа Галина Евденова, директори на образователни и културни институции и др.
Мероприятията посветени на патронния празник на училището стартираха още в началото на годината. Едно от най-значимите сред тях е Шестнадесетата национална ученическа конференция на УчИМИ към БАН, където възпитаници на гимазията и техните научни ръководители получиха награди за отлично представяне. Като част от тържествената програма бяха проведени тематични изложби с ученически творби, състезания по математика, български език, чужди езици и спорт. Проведе се фотоконкурс на тема „Училището през моя обектив“, конкурс за есе „Ролята на училището в информационния век“ и изложба на рисунки, също посветени на празника. Учениците имаха възможност да направят и виртуална разходка в Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), която е най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици.
В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура ще бъде  издаден алманах с произведения на различни поколения ученици на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар