Бисквитки

понеделник, 14 март 2016 г.

Петима ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха отличени в конкурс за есе



„Ролята на училището в информационния век“ беше темата на конкурса, организиран от ПМГ „Академик Иван Ценов“ по случай 45-годишнината от създаването на училището. Идеята на организаторите беше да акцентират върху факта, че възпитаниците на врачанската природо-математическа гимназия са не само ревностни търсачи на знанието, изкушени от предизвикателствата на математиката и природните науки, но и творчески мислещи личности.

Наградният фонд на конкурса беше осигурен от училищното настоятелство към гимназията, а 14-те състезаващи се текста бяха оценени от професионално жури. В него участваха Неда Василева – възпитаничка на ПМГ – Враца, понастоящем водеща на eжeднeвно публицистично предаване в телевизия Bulgaria on air, Пламен Тотев, собственик на издателство „Персей“ и Иво Йорданов, главен редактор на вестник „Враца днес“.

След внимателна преценка журито присъди една първа, две втори и две трети награди. Първото място в конкурса спечели Илона Йорданова от XI клас, на второ място бяха класирани Йоана Кръстителска и Виктор Цеков, на трето място се наредиха Радина Илиева и Люба Мазнова. Авторите на отличените есета прочетоха текстовете си по време на церемонията по награждаването пред свои съученици, преподаватели и гости на събитието. Присъстващите останаха впечатлени от задълбочената, граждански ангажирана визия за съвременното българско образование на участниците в конкурса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар