Бисквитки

вторник, 15 март 2016 г.

Община Враца отново напомня правата на собствениците на домашни любимци



Община Враца отново напомня на собствениците на домашни любимци- кучета, че е забранено разхождането на кучетата на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Също така е забранено  разхождането им в градските паркове и градини.
Домашните любимци може да се разхождат само на одобрените и определени за целта алеи, като собственикът упражнява постоянен непосредствен контрол за избягване на евентуални конфликти.
 Местоположението на алеите е както следва:
-          Ул. „Георги Апостолов”;
-          Парк „Хижата” – по асфалтовите алеи към паметника на Вестителя;
-          На полянката над паметника и Хижата, разхождането и свободното пускане на домашни любимци се забранява , за да се осигури спокоен отдих;
-          Северен обходен път на ж. к. „Дъбника” по цялото протежение на пътя от северната страна. От Оряховско шосе до Криводолско шосе;
-          Кв. „Сениче” – южно от бл. 54;
-          Тревните площи срещу „Психодиспансер”.
Разхождането на  куче на публични места да става с нашийник и повод, а кучета от породите: кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанско куче), германски дог, немско овчарско куче, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул и стафордширски териер, мастиф, аржентински дог, ирландски вълкодав – и с намордник.
За разходка на кучета извън определените за целта места и в нарушение на горните изисквания се предвижда налагане на глоба в размер от 50 до 250 лв.
Община Враца напомня, че крайният срокът за заплащане на годишната такса на домашен любимец /куче/ е 31 март и е в размер на 12 лв.   
            След този срок и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 50 лв. до 250 лв. на основание „Наредба за реда на придобиване, притежаване и отглеждане на кучета и овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца”. 
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар