Бисквитки

петък, 15 август 2014 г.

Крими хроника

На 14.08.2014г, служители на РУП-Мездра  съвместно със служители на Митница-Лом проведоха специализирана операция на територията на РУП- Мездра с цел: превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия.
Намерени и иззети са повече от 135  кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Тютюнът  е бил опакован в пликове  и подготвен за продажба от 6 лица от село Буковлък. Образувани са 3 досъдебни производства.
В 06.10ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ”, управляван от Ц.Г./40г./ от с.Згориград. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 1,44 промила. 
В 13.25ч. в РУП-Враца е получено съобщение, че група деца влезли  в язовир „Дъбника” и имат нужда от помощ.  След влизането във водата са се удавили две малолетни деца. Образувано  е досъдебно производство 
В към 21.20ч. в гр.Враца е извършена проверка на лек автомобил “Рено”,  управляван от  Р.И./18г./  от гр.Враца. Водачът шофирал след употреба на алкохол-  0,77 промила.
На 14.08.2014 г., по време на специализирана операция в гр. Козлодуй, в жилище обитавано от лицето В.Т./44г./ са намерени  и иззети  220   къса цигари без български акцизен   бандерол. 
В 16.15ч. в гр.Козлодуй, самоходна селскостопанска машина /косачка/ без регистрационен номер, управлявана от Ц.Н./35г./ -неправоспособен водач, блъснала паркиран лек автомобил „Опел Астра”, след което водача напуснал мястото на катастрофата.
В 19.20ч. в с.Рогозен катастрофират:  лек автомобил „Ауди А4”, управляван от И.М./52г./  от гр.Козлодуй и   автомобил „Опел Астра”,  управляван от П.С./62г./ от гр.Враца. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, пробата на И.М. е положителна- 2,62 промила
   Регионален говорител на МВР:
          /Красимир Василев
                                                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар