Бисквитки

сряда, 13 август 2014 г.

70 са дерегистрираните по ЗДДС юридически и физически лица през полугодието в офис Враца


 През първото полугодие на 2014 г. в офис Враца са извършени 70 дерегистрации по ЗДДС на юридически и физически лица, от тях 48 са по инициатива на орган по приходите. Най-голям е броя на лицата с прекратена регистрация, поради системно неизпълнение на задълженията им по този закон. Компетентен орган по приходите може да дерегистрира по ЗДДС и лице, което не може да бъде открито на посочения от него адрес за кореспонденция по реда на ДОПК или промени адреса си и не уведоми за това, както и ако има публични задължения, които надхвърлят стойността на активите му, намалени с неговите задължения. На прекратяване на регистрация по ЗДДС подлежи и лице, което не посочи електронен адрес за кореспонденция за период, не по-дълъг от три месеца от възникване на задължението за уведомяване.
За същия период новорегистрираните задължени лица по ЗДДС са 114, от тях 24 са подлежали на задължителна регистрация във връзка с облагаем оборот, 87 са регистрираните по избор, независимо от оборота, останалите са във връзка с решение на административен орган и при преобразуване.
През полугодието в офис Враца са извършени 230 проверки за регистрация и дерегистрация по ЗДДС от отдел „Услуги за клиенти” и 9 от отдел „Проверки” във връзка с прекратяване на регистрация.


 Юлия Грънчарова            

Няма коментари:

Публикуване на коментар