Бисквитки

четвъртък, 14 август 2014 г.

Близо 40 млн.лв. просрочени задължения събра офис Враца за седем месеца


  
От началото на годината публичните изпълнители от офис на НАП – Враца са изпратили 3 600 покани и над 700 съобщения за доброволно изпълнение на длъжници към бюджета, които не са се свързали с агенцията, за да се намери вариант за погасяване.
През периода са проведени над 100 срещи с длъжници и са издадени  близо 200 разрешения за неотложни плащания, провеждат се и телефонни разговори със задължените лица. Наложени са обезпечителни мерки, в т.ч. запори на движими вещи, на МПС и на банкови сметки,  възбрани на недвижими имоти и др., но основно усилията на публичните изпълнители са насочени към мерки за събиране, които максимално да облекчат бизнеса, за да продължи да извършва дейността си.
            В резултат на тези срещи и разговори и предприетите действия за събиране, в бюджета са постъпили 30,8 млн.лв. просрочени задължения, в т.ч. 24,2 млн.лв. нововъзникнали през 2014 г., това е с 9,7 млн.лв. повече в сравнение със същия период на м.г. От тях погасените данъчни задължения са 16,9 млн.лв. и осигурителни вноски в размер на 13,9 млн.лв.
НАП препоръчва на всеки гражданин или представител на фирма, който има временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки да се свърже с публичните изпълнители, към съответната компетентна дирекция за да обсъди  различните възможности за плащане.

 Юлия Грънчарова  

Няма коментари:

Публикуване на коментар