Бисквитки

четвъртък, 14 август 2014 г.

Крими хроника

На 13.08.2014г., в „Пътна полиция”-Враца се явил  жител на гр.Враца, който пожелал да регистрира  лек автомобил. След като служителите забелязали, че С.С./45г./ е видимо пиян, извършили проверка  с техническо средство „Алкотест Дрегер”, което отчело 2,92 промила. Образувано  е БП. 
На 07.08.2014г. м РУП-Враца е постъпил сигнал от 70-годишен жител на гр. Враца, който заявил, че в магазин/хлебопекарна/, неизвестно лице откраднало от него  калъф за документи. Нанесената щета е в процес на изясняване. След ОИМ и ПСД  е установено, че извършители на деянието са лицата: Т.В./42г./ от гр. Кнежа, криминално проявен и осъждан за кражби, и за управление на МПС след употреба на алкохол над 1.2 промила, който извършил кражбата заедно  с 16-годишно лице от гр.Кнежа.
 На 13.08.2014г., в село Чирен  е извършена проверка на  лек автомобил ”Фолксваген”,  ползван от Н.Н./38г./ от с.Чирен. В автомобила са намерени  и иззети около 100 грама суха зелена листна маса, която при направеният полеви наркотест реагира на канабис, и 23 броя боеприпаси 22 калибър. Образувано   е досъдебно производство.
На  територията на с.Голямо Пещене, с.Мраморен, с.Оходен, с.Горно Пещене, с.Вировско и с.Върбица е проведена специализирана полицейска операция.  Констатирани нарушения – няма.
Около  22,00 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жител на гр. Бяла Слатина, който  е съобщил, че е изнасилена малолетната  му племенничка. След извършеният оглед и разпит на свидетели е установено, че деянието  е извършено в частен дом в гр. Бяла Слатина,  а извършител  е 15-годишно лице.  Образувано   е досъдебно производство.
На 13.08.2014 г., в 22.00 в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от С.И./39г./ от с.Попица , който съобщил за нанесен му побой. След проверка на сигнала и  разпит на свидетели   е  установено, че   след възникнал скандал лицето А.А./38г./ с.Попица  е нанесъл побой на С.И.
В РУП-Оряхово е постъпил сигнал жител на  село Селановци, който заявил, за кражба на концентриран фураж от двора на овцеферма.  След ОИМ е установено, че извършител на кражбата е В.И./58г./ от с.Селановци.

 Регионален говорител на МВР:

 Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар