Бисквитки

понеделник, 21 януари 2013 г.

Сключват договори със стоматолозите


Районната здравноосигурителна каса във Враца стартира процедура по прием на документи за сключване на индивидуални договори с изпълнителите на дентални дейности за работа през 2013 г. Крайният срок за подаване на документи от лечебните заведения е 30-дневен, считано от 1 януари 2013 г. Директорът на РЗОК-Враца в срок от 1 месец от подаване на заявленията сключва договори с лечебните заведения, които отговарят на критериите за осигуряване на достъпност и качество на медицинската помощ, упоменати в Закона за здравното осигуряване /ЗЗО/.
За изпълнителите на дентална помощ разпоредбите на рамковия договор за 2013 г. не поставят ограничения за сключване на договори и след посочения по-горе срок.
За улеснение на всички договорни партньори здравната каса е изготвила примерни образци на документите за договарянето, които при поискване ще бъдат предоставени.
През 2013 г. НЗОК ще заплаща годишно на едно здравноосигурено лице под 18 г. един обстоен дентален преглед със снемане на зъбния статус и четири лечебни дейности като до две от тях са лечение на пулпит или периодонтит на постоянен зъб.
За лицата над 18 години стоматологичният пакет включва обстоен преглед за установяване на орален статус и изготвяне на амбулаторен лист, в това число и един допълнителен преглед за бременни, и две лечебни дейности - вадене на постоянен зъб с упойка и обтурация с амалгама или химичен композит /пломба/. За съответните две дейности пациентите доплащат цена от по 4 лв.

РУМЯНА СТЕФАНОВА



Няма коментари:

Публикуване на коментар