Бисквитки

четвъртък, 24 януари 2013 г.

Огнеборците се отчетоха за резултатите през 2012


През 2012г., огнеборците от Врачанска област са участвали в ликвидирането на 1834 произшествия, при 2037 за 2011г. От тях 1198 пожари са без материални щети /1018 за 2011г./ и 341 пожари в обекти на икономиката и личната собственост на гражданите /310 за 2011г./. Органите за пожарна безопасност и защита на населението участваха и в ликвидирането на 252 аварийни ситуации, Лъжливите повиквания са 43. При пожари са загинали двама и са пострадали осем граждани.
От органите, упражняващи Държавен противопожарен контрол от началото на годината са извършени общо 6131 проверки на обекти. За констатирани нарушения на нормативните изисквания са връчени 648 разпоредителни документи, съставени са 88 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 7 принудителни административни мерки.
По представени за съгласуване проекти на новостроящи се обекти са издадени 97 становища за съответствие на инвестиционните проекти с правилата и нормите за пожарна безопасност
В направление “Пожарогасене и спасителна дейност” работата бе насочена основно в поддържането на нивото на готовност на РСПБЗН в региона за оперативно реагиране на възникналите произшествия – пожари, бедствия и извънредни ситуации.
Тази година за пореден път се проведе конкурса “Пожарникари на годината”.
В съответствие с изискванията на регламента за организиране и провеждане на ежегоден национален конкурс “Пожарникар на годината”. След като комисията разгледа предложените конкурсни документи, класира служителите в категорията „Пожарникари на годината - 2012” на областно ниво, както следва:
I.Раздел Пожарникари на годината от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност:
- подраздел за държавни служители с висше образование:
Победител - инспектор Лучко Луканов – инструктор в РСПБЗН АЕЦ Козлодуй.
- подраздел за държавни служители със средно образование:
Победител – пожарникар Мирослав Котов – ст. пожарникар в РСПБЗН Враца.
II. Раздел Пожарникари на годината от направление „Контролна дейност”, осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол:
- подраздел за държавни служители с висше образование:
Победител инспeктор Николай Ангелов – инструктор при РСПБЗН-АЕЦ Козлодуй.
- подраздел за държавни служители със средно образование:
Победител – гл. пожарникар Георги Иванов- ст. пожарникар в РСПБЗН Враца. Ръководеният от него отбор е многократен първенец на проведените областни състезания с МПО „Млад огнеборец”.

Четиримата служители са наградени с „ПИСМЕНА ПОХВАЛА”


Няма коментари:

Публикуване на коментар