Бисквитки

сряда, 23 януари 2013 г.

Сладкарска работилница „Звънче“

Във връзка с отбелязването на 25-годишния юбилей на ОДЗ „Звънче“ през месец май 2013 г. и стартирането на мини проекта “Звънчета“, детското заведение отвори вратите си за своите партньори, родители и приятели.
Една от първите дейности на проекта бе на тема “Сладкарска работилница „Звънче“”, проведена на 22 януари, цели натрупване на опит за създаване на модел по образец и формиране на здравно хигиенни и битови навици.
Директорът на детското заведение Николинка Гигова, децата от втора група “Пинокио“ със старши учител Илияна Вълова, старши учител Ваня Йорданова и леля Галя, заедно с гостите си от ОДЗ „Зора“ с директор Мариела Георгиева, деца от група „Калинка“ със старши учител Галя Петкова и леля Вени, се потрудиха в детската сладкарска работилница и приготвиха вкусни сладки, които после похапнаха заедно.
Развитието на детската личност е продължителен процес и започва от най-ранно детство, което е периода на повишена сензитивност към външни възпитателни взаимодействия. Актуална задача на една съвременна детска градина е формирането на гражданска образованост, ориентация към демокрация и хуманност на педагогическия процес. За оформянето на светогледа и поведението на децата голяма роля играе това, което са възприели, преживяли, изпробвали. Вече трябва да се търси не схематичното натрупване на знания, а стимулирането и изграждането на социална и емоционална компетентност, личностна позиция, ориентирана към положително обществено отношение, ефективна и творческа комуникативност и умение за вземане и отстояване на морален избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар