Бисквитки

понеделник, 21 януари 2013 г.

Крими хроника

На 21.01.2013г., в РУП-Враца е получен сигнал от две 14-годишни момчета от гр.Враца, които заявили, че около 07:00часа на същата дата в ж.к. Дъбника”, непознато лице чрез заплаха от отнело от тях 30 лева, 500 сръбски динара и 5000 руски рубли. Служители на РУП-Враца са установили, че деянието е извършено от лицето Ц.П./21г./ от гр. Враца, което се укрива. Образувано е дознание.
В 22:30ч. в РУП-Враца е получен сигнал за съмнителни лица, които обикалят между колите в гр.Враца, ж.к.”Дъбника”, до блок 45. След заградителни мероприятия, служители на РУП-Враца установили и задържат лицата: И.И./19г./ и И.И./16г./ от с.Тлачене. Зад бл. 125 е установен лек автомобил „ Мицубиши”, собственост на единия от задържаните. В колата са открити: акумулаторна батерия, крик ,ключ за гуми, антирадар,фазомер, обезопасителен триъгълник и инструменти, всичките обект на кражба от автомобили „Опел” и „Волга”, паркирани до блок 45. Двете лица са задържани в РУП-Враца. Образувано е дознание.
След ОИМ и ПСД служители на РУП-Враца са извършили претърсване в апртамент в ж.к. „Дъбника”. Намерени и иззети са две акумулаторни батерии и ножица за рязане на арматура. Установено е, че акумулатора и ножицата са откраднати на 15.01.2013г, от леки автомобили „Opel” и „Lаda”. Извършители на кражбите са лицата: Н.Н./16г./ от гр.Враца; И.С./14г./-криминално проявен; Е.С.20г./, и тримата от гр. Враца.
В 08:45ч. гр.Враца, при проверка на лек автомобил ”Опел”, управляван от С.Г./55г./ от гр.Враца, е установено, че водача е употребил алкохол- 0,79 промила.
В 13:50 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от „Млечна промишленост” АД гр.Б.Слатина ,че в двора на предприятието е извършен опит за кражба на многожилен меден ел. проводник. След бързи ОИМ е установено, че извършители са лицата: У.О./45г./ и К.Р./45г./ от гр.Б.Слатина, криминално проявени. От лицата са иззети лопати, кирка, ножица за рязане на арматурно желязо. Образувано е дознание.
В 08:55ч. е получено съобщение,  че неизвестно лице е разбило талашитена плоскост-стена на хранителен магазин в гр.Оряхово, откъдето извършило кражба на хранителни продукти на стойност около 450 лева. След бързи ОИМ е установено, че извършител е криминално проявеното лице В.Н./21г./ от гр.Оряхово. Образувано е дознание
В 13:16ч. в гр.Козлодуй, при проверка на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от И.П./60г./ от гр.Козлодуй, е установено, че водача е употребил алкохол- 0,53 промила.
В РУП -Козлодуй е получен сигнал от Областна дирекция»Безопасност на храните”, че за времето от 15:00 часа на 18.01.2013г., до 09:00 часа на 21.01.2013г., от сграда на ОД”БХ” в гр. Козлодуй, ул. „Тимок”, неизвестни лица са извършили кражба на: четец за електронни чипове, GPS, раница за лаптоп, зарядно устройство за принтер, батерии за принтер, батерия за преносим компютър, смесителни батерии за душ и мивка, брадва. Образувано е дознание.
Пак в РУП Козлодуй е получено съобщение от ФСМП-Козлодуй, че са приети две лица с прободни рани от нож. Установено е, че раните са нанесени от Р.И./29г./, след скандал между него и двамата ранени. Образувано е дознание.
И отново в РУП Козлодуй е получено съобщение от И.Й./29г./ от гр. Козлодуй, който заявил, че след скандал с лицето Б.К./44г./, последният му нанесен удар с брадва. Образувано е дознание.
В ПУ-Мизия е получил съобщение от жител на село Липница, който заявил, че за времето от 01:30ч. до 12:30ч. на 21.01.13 год., от гробница на майка му, е извършена кражба на златни накити. Образувано е дознание.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев


Няма коментари:

Публикуване на коментар