Бисквитки

събота, 26 януари 2013 г.

ГЛАСУВАХА ВАЖНИ РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ АВТОМОДЕЛИЗЪМ


През уйкенда във Враца се проведе общо събрание на Българската федерация по автомоделни спортове. Председателите на клубове от цялата страна приеха отчетите на Управителния и Контролния съвет на федерацията, като дадоха добра оценка за организацията на спортните мероприятия проведени през годината, както и на високите спортно технически резултати, постигнати в 9-те кръга от държавния шампионат
в различните класове радиоуправляеми автомодели.
Български състезател е седми на Европейски шампионат, а врачанина Дамян Петров е със златен и сребърен медал на Международни състезания в Турция и в България. Голям успех е и спечелената квота от врачанския пилот Дамян Петров , който през месец юли тази година ще се състезава в Европейския шампионат в Испания.
Приет бе новия спортен календар в който са залегнали провеждане на 11-сет състезания, като четири от тях ще се проведът в град Враца. Най-значимото от тях е Международното състезание „Гранд При България” за моторни модели, което е планирано за 8 и 9 юни. Бюджета на Федерацията за 2013 година е в размер на 12 хиляди лева. Приеха се и важни решения за масовизиране на спортната дейност, както и бяха направени редица подобрения в правилника на Федерацията, които да облекчат дейноста за провеждане на мероприятия по автомоделизъм в Българтия. Общото събрание бе ръководено от председателя д-р Янко Здравков, който е депутат от област Враца в Българския парламент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар