Бисквитки

петък, 5 октомври 2012 г.

Крими хроника



След издирвателни мероприятия, служители на РУП-Враца разкриха лицата, които на 22.05.2012г., от вила в землището на село Бели извор, откраднали: 2 субуфера, 5 тонколони, бензинова косачка за трева, 20м. ел.проводник, отпадъчно желязо. Кражбата  е извършена от лицата:Д.В./18г./ и А.Н./16г./ от село Бели извор.
         Криминално проявеното лице В.В./18г./ от село Краводер, заедно с други  две лица- Х.В./16г./ от село Краводер и И.И./23г./ от гр Враца, са авторите на кражба извършена на 22.08.2012г., от къща в село Краводер. Трите лица откраднали: медна лозарска пръскачка, меден котел, различни по вид и сечение ел. проводници, радиатор от лек автомобил и различни инструменти. Кражбата  е разкрита от служители на РУП-Враца.
На 21.09.12г., в УП-„Дъбника” е постъпил сигнал от арендатор на земеделска земя  в село Голямо Пещене,  който заявил, че на 20.09.12г., неизвестни лица са  извършили кражба на царевица от обработваните масиви. След издирвателни мероприятия  е установено, че кражбата е дело на лицата: И.И./34-годишна/ и синът й -Г.Г./15г./ от същото село.
По време на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”, в апартамента на  И.П./20г./ от гр.Враца, са открити и иззети пликчета със суха листна маса -канабис. И.П. е задържан в РУП-Враца за срок от 24 часа. Образувано  е дознание.
На 04.10.2012г., в  центъра на село Осен  са открити два леки автомобила”BMW”, които на 01.10.2012г., бяха обявени за противозаконно отнети от дворно  място  в Източна промишлена зона-Враца. Ключалките на вратите на автомобилите са били разбити, а колите са залети с мазна ароматизирана течност.
В  23.55ч. в гр.Враца, при проверка на  лек автомобил “Фиат Пунто”,  управляван от  К.И./35г./ гр. Враца, е установено, че водача шофира след употреба на алкохол-  0,78 промила .
         На 04.10.12 г.,  в РУП-Б.Слатина е получено съобщение, че в с.Малорад, собственик на къща  е заловил в домът си лице, което проникнало в имота да краде, като за целта разбило входната врата. Крадецът- Т.Т./49г./ от същото село, нападнал с брадва собственика-П.П./54г./, който   при самоотбрана му  нанесъл побой. Т.Т. е транспортиран за оказване на помощ в МБАЛ „Хр..Ботев”- гр.Враца. Образувано   е дознание.
След ОИМ за кражба на  мобилен телефон собственост на жител на село Бъркачево,  е установено, че кражбата  е извършена от 7-годишно момче от село с.Комарево.
         На 04.10.12г., около 19.30ч. в землището на село Габаре,  служители на РУП-Бяла Слатина са оказали съдействие на служители на Държавно горско стопанство, за  задържането на 5 лица от селата Габаре и Търнава, които опитвали да натоварят  в лек автомобил, около 4 куб. метра дърва, без съответното разрешително. Образувано  е дознание.
В магазин за хранителни стоки в село Комарево, полицейски служители са открили 10 кутии цигари,  без български акцизен бандерол.
В РУП - Мездра е получен сигнал за кражба на метални оградни платна на стойност 300 лева. След ОИМ и ПСД е установено, че извършители на кражбата са криминално проявените  и осъждани за кражби лица: А.Н./24г./ от град Мездра; Б.Г./31г./ от гр. Мездра.
         На   пътя. с.Войводово - с.Крушовица, катастрофират: товарен автомобил „Ренос ремарке, управляван от Г.В./26г./  от гр.Габрово и ППС с животинска тяга -конска каруца с водач Б.Г./68г./ от с.Рогозен. Леко ранена  е 70-годишна жена, която пътувала  в каруцата. Причина за катастрофата- неправилна маневра от страна на водача на товарния автомобил. Пробата за алкохол  е отрицателна.
           
 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар