Бисквитки

четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Крими хроника



Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Враца задържаха софиянец, предлагал услугите си на кандидати за работа в МВР.
Посредникът гарантирал, че срещу заплащане и сключен договор ще им уреди максимален брой точки на провежданите изпити и назначаване на работа в МВР. След оперативно-издирвателни действия Д.Г./54 г./ от София, управител на фирма за консултантски услуги, е задържан. При проверката е установено, че той сключвал „договори за консултантски услуги“ с кандидати за работа в МВР, като взимал от тях 900 лв., а след евентуалното им назначаване на работа в МВР, по силата на сключения договор, трябвало да му платят още 2 000 лв. В автомобила му са открити списъци с имена на  кандидати за работа в МВР от цялата страна, включително за ОДМВР – Враца, проектодоговори и други документи. Д.Г. е задържан за 24 часа. Действията по разследването продължават.
 Във връзка със случая от Дирекция „Човешки ресурси“ – МВР уточняват, че редът за постъпване на работа в МВР е стриктно регламентиран. Процедурата  за кандидатстване се провежда на няколко етапа при непрекъснат контрол, като е изключена всякаква намеса в подборния процес.  В случай на подобни  предложения за „съдействие“  при назначаване на работа в МВР, кандидатите да сезират органите на реда – призовават от Дирекция „Човешки ресурси“  - МВР.
На 03.10.2012 г., в гр.Враца, бул.”М.Орозов”, лек автомобил „Пежо”, управляван от Ц.Й./36г./  от гр.Враца, блъснал 3-годишно дете, което се движело  с баща си край пътното платно. Пробата  за алкохол на водача  е отрицателна.  
При провеждане на специализирана полицейска проверка по линия „Наркотици”, в апартамент в гр. Враца, обитаван от лицето Т.П./22г./, са открити иззети 33 полиетиленови топчета суха листна маса с тегло около 30 грама, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. Образувано   е дознание.
 На 03.10.12г., при претърсване в апартамент в гр. Враца, обитаван от лицето Ц.В./32г./, са открити  и иззети незаконно притежавани оръжия: бойно гладкоцевно ловно оръжие, газов пистолет с пълнител. Мъжът се укрива  от органите на МВР. Образувано   е дознание.
В приемната на МВР в с.Галиче се е явил Г.Ф./67г./, който  е заявил, че от двора на имота му, неизвестно лице е откраднало 3 гуми, които демонтирало от  трактор.  След издирвателни мероприятия  е установено, че извършител е лицето И.И./35г./ от с.Търнава, криминално проявен,  осъждан.
         След ОИМ за кражба на мобилен телефон, лични документи и 10 лв. от къща  в село Търнава  е установено, че извършител  е лицето В.М./24г./ от същото село.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев/
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар