Бисквитки

неделя, 30 септември 2012 г.

18.7 млн.лв. просрочени задължения събра офис Враца



От началото на годината публичните изпълнители от офис на НАП – Враца са изпратили  2 497 покани и 1460 съобщения за доброволно изпълнение на длъжници към бюджета, които не са се свързали с агенцията, за да се намери вариант за погасяване.
            Наложени са 712 обезпечителни мерки, в т.ч. запори на движими вещи, на МПС и на банкови сметки,  възбрани на недвижими имоти и др.
В резултат на предприетите действия за събиране, в бюджета са постъпили 18,7 млн.лв. просрочени задължения, което е близо 7 млн.лв. повече в сравнение със същия период на м.г. От тях погасените данъчни задължения са 9,6 млн.лв. и осигурителни вноски в размер на 9,1 млн.лв.
През периода са проведени 630 срещи с длъжници и са издадени  276 разрешения за неотложни плащания. Усилията на публичните изпълнители са насочени към мерки за събиране, които максимално да облекчат бизнеса, за да продължи да извършва дейността си.
Затова НАП препоръчва на всеки гражданин или представител на фирма, който има временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки да се свърже с публичните изпълнители, към съответната компетентна дирекция за да обсъди  различните възможности за плащане.
Юлия Грънчарова                

Няма коментари:

Публикуване на коментар