Бисквитки

понеделник, 1 октомври 2012 г.

Изложба в Бърдарски геран - "Вярата и Образът"

 На 10 октомври от 18 ч. в Ритуалната зала на Кметство Бърдарски геран ще бъде открита изложба под надслов „Вярата и Образът“, която ще представи иконописното творчество на двама автори – Ивелина Мирчева и Данаил Денов.
Творбите ще покажат на любителите на изкуството връзката между вярата и действието й в живота на светците, изразено чрез връщане на човека към Първообраза на Божия замисъл.
Ще бъдат представени и няколко пейзажа от Бърдарски геран, рисувани по време на престоя на художниците в селото.
denov 1b
Ивелина Мирчева Илиева е родена през 1966 г. в Силистра. Завършва Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий“, специалност Скулптора. Има една самостоятелна изложба в Силистра, участвала е в общи изложби в Силистра и Плевен. Работи иконопис и рисувана коприна.
Данаил Колев Денов е роден през 1956 г. в Бяла Слатина. Връзката с Бърдарски геран дължи на майка си, която е банатска българка. Самоук, но талантлив, той работи като изпълнител на художествена украса на учебни заведения в гр.Враца преди 1989 г. Прави копия на световно известни произведения и три години успешно продава картини в Италия. Има една самостоятелна изложба в Бяла Слатина изцяло с копия на картини на Салвадор Дали. Участва в много общи изложби в страната.

Източник: Изложба в Бърдарски геран - "Вярата и Образът"
Молим Ви да уважавате и цените труда на хората, които съставят нашите статии и новини и отразяват събитията в снимки! Нека взаимно спазваме "Етичния кодекс на българските медии! Благодарим!
Follow us: bardarskigeran.eu on Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар