Бисквитки

понеделник, 11 юни 2012 г.


Съвместни проверки на лечебни заведения за болнична помощ на територията на три области - РЗОК Видин, Монтана и Враца, бяха извършени миналата седмица за периода от понеделник до петък. В проверките участваха и екипи от НЗОК. Проверени са общо 6 болници.  Целта на проверките е осъществяването на непосредствен контрол на пациентите по време на хоспитализация.
Проверени са лежащите към момента на проверката пациенти и свързаната с тях медицинска документация.  Всички пациенти, приети по документи са били открити в съответните отделения.
В различните болници са установени нарушения, свързани с непопълнена в деня на хоспитализацията документация, липса на индикации за прием по съответната клинична пътека и др.
За установените нередности проверяващите екипи са съставили на болниците констативни протоколи и са дали препоръки за спазване на индивидуалните им договори и другите нормативни документи, касаещи тяхната дейност.
Случаите с открити нарушения няма да бъдат заплатени на болниците.
Междувременно болниците от врачанска област подписаха с РЗОК допълнителни споразумения във връзка с корекция на задължителните им годишни прогнозни стойности на бюджетите за II тримесечие на 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар