Бисквитки

сряда, 13 юни 2012 г.

Враца може да има клиника за лечение със стволови клетки

По покана на народния представител Янко Здравков в течение на три дни израелският професор Реувен Ор проведе консултации с пациенти в комплексния онкологичен център. Идеята  е за създаването във Враца на клиника за лечение със стволови клетки.
Той е сред пионерите в света в тази област.
Следващият месец в Израел ще бъде проведена работна среща, на която ще бъдат представени изискванията на специалистите по отношение на базата и комуникациите.
Чрез метода на проф. Ор се лекуват различни болести на имунната система,  дори и множествена склероза. Церебрална парализа и рак също подлежат на лечение по този начин, обясни професорът. Чрез този метод се дава възможност на организма сам да се справи с болестта, като лечението е изцяло биологично, без използване на химия. Методът е съвсем нов и в момента се изследва в различни клиники в Германия, САЩ, Сингапур и Далечния изток. каза още професорът.
"Ако новият център бъде създаден, това ще даде възможност на българските пациенти да се лекуват на много по-ниски цени, от колкото плащат в момента за лечение в чужбина, което ще спести пари и на бюджета", обясни д-р Янко Здравков, освен, че ще донесе и пари от пристигащите тук пациенти от цял свят. "Смятам, че това е бъдещето на региона", сподели още той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар