Бисквитки

вторник, 12 юни 2012 г.

Mинистър Десислава Атанасова посети МБАЛ "Христо Ботев" АД Враца


Тя бе посрещната от областния управител - Пепа Владимирова,  д-р Янко Здравков – депутат от ПП ГЕРБ/ и изп. директор МБАЛ „Хр. Ботев“ АД – Орлин Цветков, зам.-кмет на Община Враца - Светозар Луканов и  директор РЗИ - д-р Анета Ставрова.
Министър Атанасова участва в официалното откриване на структура Инвазивна кардиология към Кардиологично отделение на МБАЛ „Хр. Ботев“ АД, гр. Враца
Структурата по инвазивна кардиология в МБАЛ „Хр. Ботев” АД, Враца е единствената на територията на Северозападна България и обслужва спешни и планови пациенти с коронарен синдром от областите Враца, Видин и Монтана.
Кардиологично отделение разполага с 45 легла, от които 6 са в интензивен сектор. Средномесечно през структурата за Инвазивна кардиология преминават 100-120 пациента. Инвазивната кардиология разполага и с реаномобил, специализиран за спешни пациенти с остър коронарен синдром. В Кардиологично отделение в МБАЛ „Хр. Ботев” АД, гр. Враца работят двама лекари – инвазивни кардиолози, 6 – клинични кардиолози и още 4-ма ординатори.
С разкриването на Структурата по инвазивна кардиология към Кардиологично отделение в МБАЛ „Хр. Ботев” АД, гр. Враца качествено ще се повиши здравното обслужване на населението от трите области и рязко ще се понижи процентът на усложнения и смърт на пациенти с остър коронарен синдром
За първи път в България се демонстрира действието на апарат Кардиогоньометри, който извършва пълна диагностика на пациента, без необходимост за доуточняване. Апаратът за 12 секунди извършва 3D коронарно изследване на сърцето и показва къде точно е проблемът, ако има такъв. След извършване на изследването се изпраща изображението директно към операционната зала.

Другото посещвние бе в  ОАИЛ към МБАЛ „Хр. Ботев“ АД, гр. Враца
/Там бе Извършена едемонстративна мобилна дистанционна визитация на пациент в МБАЛ „Хр. Ботев“ АД от медицински специалисти от ВМА- София и УМБАЛ “Св. Марина“, гр. ВарнаОбсъжди се в реално време чрез видеоконферентна връзка на резултати от образно изследване, извършено в МБАЛ „Хр. Ботев“ АД Мобилната дистанционна визитация се извършва чрез специализирана системата
Министър Атанасова посети ЦСМП – Враца
Демонстррирана бе нова медицинска апаратура в Зала за обучение на персонала в ЦСМП – Враца Чрез апаратурата се осъществява дистанционна дефибрилация или възстановяване на сърдечния ритъм на лица, пострадали или затрупани без възможност за достъп на медицински екипи.
Пооследното посещение бе в Комплексния онкологиччен център – Враца ЕООД/ Там министърът се срешна с екипа на проф. Ор – н-к Клиника за трансплантация на стволови клетки в болница „Хадаса”, Тел Авив, Израел и му благодари за учатието им в ббългарско здравно завдение.
Министър Атанасова пoхвали ръководствoто на болницата за нововъведенията и обеща финасова помощ за подобряване на битовите условия в детското и АГО отделения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар