Бисквитки

понеделник, 11 юни 2012 г.

Новини от Община Враца


Принудително по реда на чл.65 от ЗОС са иззети 29 общински жилища.
Въведени са в „Акстър - наеми” всички общински жилища с изключение на общинските бараки и една малка част която предстои да се уточни наемателя и основанието за настаняване. До края на месец юни предстои инициализиране на въведените в „Акстър - наеми” и от началото на юли на 2012г. започва  плащането на наем за общински жилища през „Акстър - наеми”. Данните бяха изнесени от зам.-кметът Светозар Луканов.

Ремонт на улиците

До момента са приключили аварийните ремонти в жилищните комплекси „Дъбника” и „Металург”. Сега се прави изкърпване на пътната настилка по бул. „В. Кънчов”. Ремонтът там започна от изхода за Монтана и се очаква до края на седмицата да се стигне до изхода за Мездра. След това асфалтирането ще продължи в района на централната градска част, съобщи зам.-кметът Светозар Луканов.
От началото на годината до сега са положени 1 200 тона гореща асфалтова смес и 35 тона студена асфалтова смес. Ремонтът се прави от фирма „Пътинженеринг – М” – Монтана, с която общината има подписан договор от 21 октомври 2011 г.
                                                                                            
Брането на липов цвят – с разрешително
                                                                         
Незаконното бране на липов цвят подлежи на санкции и ние ще бъдем безкопромисни с нарушителите, каза на пресконференция днес зам.-кметът на Враца Ангел Вълчев. Той припомни, че разрешителните за този вид дейност се издават в Община Враца. До момента четири фирми са получили такъв документ. Таксата за събирането на килограм липов цвят е 2 стотинки. Категорично е забранено обаче кършенето на клони и кастренето на липите. Санкциите за незаконното бране на липите и за унищожаването на дърветата са между 50 и 5 000 лева. В изминалите почивни дни са издадени 13 глоби. Екипи на общинската администрация и полицията извършват непрекъснати проверки.

Патриотичната програма продължава и през лятото

В сряда, в 10 ч. заместник кметът на Враца Красимир Богданов ще връчи дипломите на участници в Общинската патриотична програма. В първото издание на програмата участваха 30 ученици от училищата „Отец Паисий”, „Христо Ботев” и СУ „Св. Климент Охридски” и от Центъра за социална рехабилитация и интеграция. „Заради големия интерес решихме да има лятно продължение на патриотичната програма. В него ще се включат деца от детските градини във Враца и от училищата в селата” – каза зам.-кметът Красимир Богданов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар