Бисквитки

петък, 1 юни 2012 г.

Връчиха наградите на Враца

Войслав Бубев
 В 10 часа започна тържествената сесия на общинския съвет. „ Уважаеми дами и господа общински съветници, днес залата, в която по традиция изграждаме своите позиции, становища и решения, залата, в която търсим най-верните пътища за решаване на проблемите, отстъпва на естественото настроение на тържественост.  Пътят до тези тържествени минути е изпълнен с всеотдайността на всички, които имат добрия шанс да работят в най-тговорните сектори  за своята община и  за своите съграждани.  Аз съм убеден, че отговорността и висотата на дълга ще ни съпътстват във всяко едно начинание. Вярвам, че с нашите общи усилия и взаимодействие ще осигурим желаното от нашите съграждани успешно раазвитие във всички сектори от дейността на Общината. Избрали сме вярната посока и аз съм сигурен, че много скоро ще е налице ефекта от изпълнението на проекти в строителството и  инфраструктурата, в туризма, образованието, здравеопазването и социалните дейности...Нека работим така, че девизът „Град като Балкана древен и млад” да звучи като призив и послание за поколенията. На всички вас, присъстващите в тази тържествена зала, на нашите гости от страната и чужбина, желая най-хубави настроения в днешния забележителен за Враца ден!  Да бъде честит празника на града ни!” – каза в приветствието си кметът на Враца инж. Николай Иванов.
На тържественото заседание на общинския съвет бяха връчени наградите на Враца и званието „почетен гражданин”. Званието „почетен гражданин” бе присъдено посмъртно на Димитър Асенов – Дидията, на инж. Воислав Бубев и на проф. д-р Панайот Танчев. Наградите на Враца тази година бяха присъдени на доц. д-р Йорданка Манкова и на ТГ „ТЕМП”.
проф. Панайот Танчев
Сред официалните гости бяха врачанският митрополит Калиник, траянополският епископ Киприян, областният управител Пепа Владимирова и заместниците й Цветелина Теофилова и Валентин Лаков, депутати, делегациите от побратимените на Враца градове Вилньов льо Роа – Франция, Бор – Сърбия и Франкфурт на Одер – Германия. Чуждестранните гости също поднесоха своите приветствия по повод Деня на Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар