Бисквитки

четвъртък, 31 май 2012 г.

Областна администрация - Враца pазкри 15 работни места

В изпълнение на „Регионална програма за заетост в Общините Бяла Слатина, Враца, Криводол, Мездра и Областна администрация  - Враца“, утвърдена със заповед № РД 01-15/13.01.2012 г. на Министъра на труда и социалната политика, Областна администрация  - Враца разкри 15 работни места за срок от 4 месеца при пълно работно време в с. Оходен, община Враца.
 Традиционно в последните години, Областна администрация – Враца е работодател на безработни лица, които се включват в помощ на екипа на археолога от РИМ - Враца Георги Ганецовски, извършващ проучвания и разкопки в местността „Валога“, с. Оходен, община Враца.
За периода 14 май - до 14 септември наетите лица ще извършват общополезни дейности при осъществяването на археологическите разкопки. От държавния бюджет се осигуряват  средства за трудовите и допълнителните възнаграждения по минимални размери, както и на дължимите вноски за фондовете на ДОО, ДЗПО и НЗОК на заетите лица.
Въпреки голямата безработица в Област Враца хората без работа  все по-често отказват предложените им от бюрата по труда свободни позиции. Много усилия  вложиха Бюро по труда  - Враца и Областна администрация – Враца за да убедят безработните лица да се  включат в археологическите разкопки в с. Оходен. Проведени са разговори с всеки безработен, за да му бъде обяснено, че участието в програма е по-добра алтернатива пред това да бъде на борсата. 
Елма Глоговска

Няма коментари:

Публикуване на коментар