Бисквитки

понеделник, 12 септември 2011 г.

Газификацията на Враца e според най-високите международни стандарти и с грижа за потребителите

Рила газ работи по газификацията на гр. Враца според най-високите международни стандарти. Материалите, използвани при изграждането на мрежата, са сред най-качествените, предлагани на европейския пазар. Компанията възлага изпълнението на газификацията на местни фирми, с което допринася за по-високата заетост в региона. При избора на подизпълнители дружествата от региона имат предимство, въпреки че те невинаги притежават нужния опит в изграждането на подобни съоръжения. Ето защо от изключително значение е възможността за сътрудничество между тези фирми и екипа на Рила газ - специалисти с богата професионална практика, натрупана в страни с традиции в сферата на газификацията. Цялостната дейност по проекта се контролира ежедневно от независими дружества, сертифицирани по силата на българското законодателство. След изграждане на съоръженията, те биват подложени на десетки изпитания, преди да бъдат пуснати в експлоатация.
Рила газ спазва всички технически изисквания при изграждане на тръбопроводите, тъй като това гарантира качеството и сигурността на услугата в бъдеще – фактор, с който фирмата няма намерение да прави компромиси.
„Полагаме всички усилия, за да изградим газоразпределителната мрежа според най-високите международни стандарти, като в същото време се стараем да намалим неудобствата, които работата ни създава на хората,” коментира Серджо Пантано, изпълнителен директор на Рила газ. „Инвестицията, която правим в Враца и региона, е значителна, което е доказателство за нашите сериозни дългосрочни намерения за работа и развитие,” допълни той.
Дейностите по газификация на градовете са свързани с изкопна дейност, а използваните строителни машини предизвикват шумове. Рила газ се стреми да намали до минимум тези неудобства. Отклоненията към потребителите например, се полагат успоредно с газопроводите, дори и гражданите да не са заявили желание за присъединяване към мрежата. Макар че от финансова гледна точка тази практика не е изгодна за дружеството, Рила газ я избира, за да избегне допълнителното разкопаване на улиците в бъдеще и оттам – нови неудобства.
За да осигури по-добра информираност на гражданите и работещите в гр. Враца, компанията публикува в местните медии месечен график на предстоящите строителни дейности по изграждане на мрежата.
Рила газ стартира дейностите по газификация на гр. Враца, след като през 2006 г. спечелва конкурс за обществена поръчка. Тогава компанията получава лицензи за дейностите разпределение и снабдяване с природен газ от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Финансирането на строителните работи е изцяло за сметка на лицензианта, т.е. Рила газ.
Дружеството е собственост на италианската Ачегаз Апс – водеща компания в сферата на обществените услуги в Североизточна Италия, чийто стогодишен опит в изграждането и експлоатацията на газоразпределителни мрежи, заедно с финансовата стабилност на компанията, са гаранция за качественото и навременно изпълнение на програмата по газификацията на региона.
За допълнителна информация
Елиза Бусерска, координатор Връзки с обществеността, Рила газ,
тел: 02/ 939 09 89, email: elisabuserska@rilagas.bg
Андреана Станкова, експерт Връзки с обществеността,
тел: 02/ 422 41 99, моб.: 0896 66 56 76, email: andreana.stankova@viveka.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар