Бисквитки

понеделник, 12 септември 2011 г.

Близо 450 безработни са подали декларация образец 7 от началото на годината

От началото на годината 447 безработни лица от област Враца са подали декларация образец 7. Тази декларация са задължени да подават трайно безработните, които не получават обезщетение от Бюрото по труда и студентите над 26 г.
Нямат задължението да подават тези декларации безработните, които получават социални помощи, жените по майчинство, пенсионерите и студентите, които не са навършили 26 години. Декларация образец 7 не подават също едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрирани като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите.
Всички, които започнат сами да внасят здравноосигурителните си вноски трябва да подадат декларацията до края на месеца, следващ този, в който са останали без осигурител.
Месечната здравноосигурителна вноска е в размер на 16.80 лв. и се внася до 10-то число на месеца следващ месеца за който се отнася.
Здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват сами, се прекъсват, ако през последните 36 месеца са пропуснали да направят повече от три вноски.
НАП Враца напомня и на завършилите през тази година ученици, че до започването на работа или на учебна година във ВУЗ, трябва да подадат тази декларация и да внесат сами здравноосигурителните си вноски.
В декларацията се вписват личните данни и началната дата, от която гражданинът е започнал да плаща сам здравноосигурителните си вноски.
Формуляр може да се получи на място в офиса или да бъде изтеглен от сайта на приходната агенция – www.nap.bg. Бланка на декларацията и указания са предоставени и в Бюрото по труда – Враца.
Глобата за неподаване на декларацията е от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 3000 лв.
Повече информация за попълването и подаването на Декларация образец 7 може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 и в рубриката „Осигуряване” на сайта на НАП - www.nap.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар