Бисквитки

понеделник, 12 септември 2011 г.

Врачанските аптеки са свързани с НАП

От 1 септември НАП Враца започна проверки на аптеките във Враца и областта, за това дали са спазили нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати с информационните системи на НАП. Ще бъдат проверени 28 аптеки, за които в приходната агенция няма данни, че са свързали фискалните си устройства с НАП.
До момента са извършени 17 проверки, при които не е констатирано законово нарушение, тъй като е установено, че аптеките са прекратили своята дейност. В някои от случаите собствениците развиват друг вид дейност или са отдали под наем помещенията.
Резултатите от проверките и данните с които разполага НАП, показват, че врачанските аптеки са изрядни и са спазили законовите изисквания.
Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG, това означава, че търговецът е редовен и е свързал касовия си апарат с агенцията. Ако обаче липсва подобно изображение, то тогава гражданите могат да сигнализират на данъчните за нередовните аптеки на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар