Бисквитки

понеделник, 13 юни 2011 г.

Оряховска изба отива на изложение в Бордо

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в XVI Международно изложение за вино и спиртни напитки VINEXPO, което ще се проведе от 19 до 23 юни 2011 г. в Parc des Expositions в гр. Бордо, Франция.
Международното изложение VINEXPO Bordeaux е включено в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участие в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 - 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия е институционален бенифициент.
VINEXPO се провежда на всеки две години в една от световните столици на виното – френския град Бордо. Първото издание на изложението се е състояло през 1981 г. под патронажа на Търговската палата на града и веднага спечелва сърцата не само на любителите на тази слънчева напитка, но и на професионалистите. Понастоящем VINEXPO Bordeaux е водещо изложение за представителите на винарската промишленост в световен мащаб. С всяка изминала година популярността на форума продължава да нараства, което се обяснява както с богатия асортимент на представените напитки и експонати, така и с разнообразната програма, подготвена от организаторите специално за фирмите от бранша.
Българските производители ще участват на това престижно изложение със свой национален щанд за пръв път от 1990 г. На обща оборудвана изложбена площ от 72 кв.м. своята продукция ще представят: „Бургозоне” ЕООД (Оряхово „Лайт Касъл” ЕООД (Ивайловград), „Телиш” АД (София), „Ковекс – 2” ЕООД (Пангюрище), „Катаржина Естейт” ЕООД (Свиленград), „Винекс Славянци” АД (Славянци), и „Винпром Русе” ЕООД (Русе).
На XVI Международно изложение за вино и спиртни напитки VINEXPO в Бордо участници и посетители ще могат да се запознаят с живи легенди в областта на винарството – под покрива на изложбения център ще се срещнат изтъкнати винопроизводители от пет континента. Програмата на форума е подготвена с оглед интересите както на представителите на винени предприятия и лозарски стопанства, така и за производители на опаковки, собственици на ресторанти и винени бутици, за браншови асоциации и търговски организации. Сред тематичните раздели на програмата са: вина, спиртни напитки, винопроизводство, оборудване за винарски изби, производство на напитки, технологии за съхранение и опаковане.
Наред с VINEXPO 2011 в календара на проявите на ИАНМСП до април 2012 г. са включении и други значими международни събития в областта на винопроизводството. Те дават възможност на малки и средни български производители от бранша да презентират своята дейност на световно ниво, да намерят нови партньори и потребители.
През май т.г. девет български винопроизводители успешно се представиха на Лондонския международен панаир на виното. За пръв път Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия ще организира и български национален щанд на Международния панаир за вино в Хонг Конг, Китай (Hong Kong International Wine and Spirits Fair), на 3-5 ноември 2011 г. В него ще участват девет предприятия: Винпром Свищов АД, Бургозоне ЕООД, Българска лозарска компания ЕООД, Пълдин АД, Винпром Ямбол ЕАД, Нова индустриална компания АД, Бонидекс ООД, Винпром Русе ЕООД, Ковекс – 2 ЕООД. Интересът към тази проява, участието в която ще позволи родните производители да се представят на един сравително нов за тях пазар, надхвърля предварителните очаквания.
До 30 юни 2011 г. продължава събирането на заявки от фирми, желаещи да вземат участие в: BIO FACH, Германия (16-19.02.2012г.), PRODEXPO, Русия (13-17.02.2012г.), PROWINE, Германия (4–6.03.2012г.), ALIMENTARIA, Испания (26-29.03.2012г.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар