Бисквитки

понеделник, 30 май 2016 г.

Първи кръг на Държавния шампионат на БФАМС

На 28 и 29 май 2016. в гр. Банкя на писта "Стелди Еър" се проведе Първи кръг на Държавния шампионат  на БФАМС за  радио управляеми модели с висока проходимост /off road/. В състезанието  взеха участие   43 представители на 5 клуба, членове на БФАМС. Състезанието бе организирано от Българската федерация по автомоделен спорт и Спортен клуб „Асоциация на моделистите – София“ и се проведе при голям интерес от състезатели и добра организация.
За отбора на СТМК-Враца взеха  участие : Марио Вутов в клас 1/8 нитро; Дамян Петров в клас 1/5 ;  Самуил Кулев в клас 1/10 електро; Борис Иванов и Боби Иванов в клас 1/10 и 1/8  тръги , Кирил Войнишки  в клас 1/8 бъги,  Емил Кръстев  в класове 1/8 нитро  и електро и Григор Стоичков в клас 1/8 тръги нитро.
В клас 1/ 8  Електро Бъги първо място зае Кристиян Костадинов от отбора на Кинетик -Русе, втори е Марио Вутов от СТМК-Враца и Росен Петров от Кинетик - Русе.  Другите представители на СТМК –Враца Емил Кръстев и Боби Иванов заеха съответно четвърто  и шесто място.
В клас 1/8 Електро Тръги победител е Ясен Толев от Асоциация на моделистите – София.
В клас 1/8  Бъги нитро при голяма конкуренция първо място завоюва Марио Вутов от СТМК-Враца.
В клас 1/8 Тръги нитро първо и трето  място завоюваха  Григор Стоичков и Боби Иванов от СТМК –Враца.
В клас 1/10 електро Бъги  Самуил Кулев от СТМК-Враца зае трето място, победител е Кристиян Костадинов от отбора на Кинетик-  Русе.
В клас 1/5 ,  з.м.с Дамян Петров от СТМК –Враца  зае трето място, втори е Станимир Станев ,  а първо място завоюва  Емил Карамфилов и двамата от отбора на домакините.
Съдии на първенството бяха : Тихомир Илчев и Иванчо Ганчев от БФАМС и Станимир Станев от Асоциация на моделистите - София. 
Следващото състезание е посветено на 1- ви юни Деня на детето и ще се проведе в град Пазарджик на 04.06.2016г. съвместно с Национален дворец на децата –София , БФАМС, Община Пазарджик и Спортен клуб Модел яхт клуб –Пазарджик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар