Бисквитки

неделя, 24 май 2015 г.

24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост НАГРАДИ



I.                  В категорията „Директор на годината”

1.     Венета Кирилова ГерговаОбединено детско заведение „Брезичка” – Враца, за успешно административно, финансово и педагогическо управление на детското заведение     
2.     Даниела Михайлова  Велкова – Спортно училище „Св. Климент Охридски” – Враца, за успешна организация и управление на учбното заведение, подържане и обогатяване на материално-техническата база, за създадени условия за селекция на спортни таланти и изявата им в спорта, за успешна работа по проекти.
                
II.               В категорията „Група, формация на годината”

1.     Група със засилено изучаване на Безопасност на движението по пътищата – Обединено детско заведение „Зора” – Враца,  за иновативна педагогическа практика,  реализирани дейности и разнообразни изяви на регионално ниво, популяризиращи дейността на детското заведение.
2.    Екипът на училищен вестник „Голямото между4асие” – Средно общообразователно училище „Отец Паисий”– Враца,  за инициативност, творчество и креативност, за постигнати високи отличия на национални конкурси и олимпиади – седми Национален конкурс за ученическо творчество „Стоян Михайловски”, Национална олимпиада по гражданско образование, награда от конкурс „Да създадем заедно европейски проекти”.
            
III.           В категорията „Екип, колектив на годината”
                     
1.      Педагогическият колектив на Обединено детско заведение „Единство Творчество Красота” – Враца, за висок професионализъм, качествена екипна работа, активна и творческа позиция по организирани от Община Враца изяви и многообразие от дейности, укрепващи имиджа на детското заведение.
2.     Методическо обединение на началните учители – Основно училище „Васил Левски” – Враца, за  висок професионализъм и  новаторство в педагогическата им дейност, утвърждаване на добри педагогически практики в областта на началната училищна педагогика  като базови учители към филиала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – Враца.


IV.           В категорията „Учител на годината”

1.     Светла Тодорова Тодорова –старши учителв  Начално училище „Иванчо Младенов” – Враца,  за професионални постижения, иновативност и оригиналност в педагогическата работа, интерактивни методи на преподаване, довели до призово класиране на нейни ученици на национални състезания, конкурси и олимпиади.
2.    Диана Страхилова Николчева – старши учител по български език и литература в Средно общообразователно училище „Христо Ботев”– Враца, за иновативност и взискателност в педагогическата й дейност, за престижно участие на нейни ученици на олимпиади и състезания по български език и литература, за творческата й работа и публикации в специализирани издания, за педагогически разработки в областта на информационните и комуникационни технологии в обучението по БЕЛ и защитена 1 степан на професионална квалификация.
3.     Иванка Стефанова Стоянова – старши учител по руски  език в Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” – Врацаза високи професионални успехи, за достойно представяне на нейни ученици на регионални и национални състезания по руски език, за задълбочена методическа работа и иновативност.
4.    Лилия Златкова Маркова – помощник директор по учебната дейност и учител по математика и информационни технологии в Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” – Враца,  за иновативност в педагогическата й дейност, представяне на добри педагогически практики, интерактивни методи на обучение и престижни награди на нейни ученици в състезания и олимпиади по информационни технологии.
5.    Емилия Велкова Цветкова – старши учител по география и икономика в  Средно общообразователно училище „Отец Паисий” – Враца, за творчество, висок професионализъм и оригиналност в педагогическата й дейност и извънкласната й  работа с учениците, за постигнати призови места на нейни ученици на областни и национални състезания и конкурси-най-добър резултат за област Враца от Националната олимпиада по география и икономика VII – VIII клас.
6.     Ивайло Кирилов Лалков – старши учител по биология и ЗО в Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” – Враца,  за висок професионализъм и оригиналност в педагогическата му дейност, за постигнати призови места на негови ученици на областни и национални състезания и олимпиади, 7 класирани ученици за Националния кръг на олимпиадата  по биология и ЗО за учебната 2014/2015 г.
7.     Димитър Борисов Найденов  учител по спортна подготовка-борба в СУ „Св. Климент Охридски” – Враца, за  висок професионализъм и всеотдайност в работата, за завоювани призови места на негови възпитаници на състезания по борба, за издигане авторитета на училището. Въпреки малкият треньорски стаж на г-н Найденов, личният му принос за постигнатите резултати на неговите възпитаници е значим:
·        7 място на Световно първенство по класическа борба
·        2 първи места от международни турнири
·        11 първи места от Държавни първенства

V.              В категорията „Ученик на годината”

1.      Дария Красимирова Колева – 12 клас, Средно общообразователно училище „Христо Ботев” – Враца,  за постигнати  високи резултати през целия курс на обучение, призови класирания на състезания, конкурси и олимпиади по бълг. език и литература,  Лауреат на Националната олимпиада по бълг. език и литература през учебната 2014/2015 година.
2.      Цветина Ивова Иванова  – 12 клас, Средно общообразователно училище „Отец Паисий” – Враца,  за постигнати  високи резултати през целия курс на обучение, Лауреат на Националната олимпиада по гражданско образование през учебната 2014/2015 година.
3.     Вяра Александрова Тодорова – 4 клас, НУ „Иванчо Младенов”  – Враца, за постигнати  високи резултати в учебния процес, призови класирания на олимпиади и състезания по математика и 1-во място на Националната олимпиада „Знам и мога” през учебната 2014/2015 година.
4.      Никол Николаева Горанова – 12 клас, ПМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца, за постигнати  високи резултати през целия курс на обучение по всички учебни дисциплини, с най-високи постижения в областта на биологията и здравното образование:
·        1-во място на общински и областен кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование
·       Оценка 5.75 на Националния кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование през учебната 2014/2015 година.
5.   Теодор Светославов Николов – 11  клас, СОУ „Отец Паисий” – Враца, за творчество и креативност, за спечелени награди от национални конкурси в областта на изобразителното изкуство:
·        1-во място на Национален пленер „Врачанска есен”
·        1-во място на Национален конкурс за млади таланти
6.     Пламен Ивайлов Петков  – 11 клас, СУ „Св. Климент Охридски” – Враца, за високи спортни постижения на национално и международно ниво в дисциплините троен и дълъг скок и завоювани призови отличия и медали:
·        Държавен шампион  за юноши за 2014 и 2015 г. в дисциплините троен скок и скок дължина
·        Балкански шампион в дисциплината троен скок за юноши за 2014г.
7.     Александър Бойков Ангелов – 12 клас, Професионална техническа гимназия „Н.Й.Вапцаров” – Враца, за постигнати  високи резултати през целия курс на обучение по всички учебни дисциплини, за усърдие и старание в професионалната подготовка и завоювани отличия на регионални и национални изяви и състезания в областта на професионалното обучение:
·        3-то място отборно и индивидуално в Националното състезание
                     „ Най-добър млад монтьор и водач на МПС”
·        Участие в производствена практика във фирми в гр. Франкфурт на Одер, Германия
8.     Николай Пламенов Янков – 11 клас, СОУ „Козма Тричков” – Враца, за постигнати  високи резултати в учебния процес, призови класирания на национални състезания в сферата на профилираното обучение:
·        1-во място и златен медал на Националното състезание „Иновационен лагер 2015”
·        1-во място на Национално ученическо състезание „Управление на проекти”
·        1-во място и златен медал на Национално състезание „Най-добър учебен социален бизнес на България”
9.     Николай Илиянов Николов – 12 клас, СОУ „Христо Ботев” – Враца, за активна обществена дейност и участие в проекти.   От 2012 г. до сега е председател на Ученически общински съвет – Враца и като такъв е участник в над 20 Национални и Международни младежки форуми, организатор на ежегодни събития с младежка насоченост, учредител и координатор на Младежка банка, гр. Враца.



VI.            В областта на културата

1. Димитър Иванов Тошев –  секретар на Народно читалище „Развитие 1869” – Враца, за активна читалищна дейност като дългогодишен секретар на Народно читалище „Развитие 1869”, за инициативност и активна работа по проекти, обезпечаващи дейността на различните формации.
2. Петко Христов Тотев  – Симфониета – Враца, дългогодишен артист, обоист, солист, водач на група на симфоничния оркестър при Държавна филхармония – Враца и Симфониета – Враца, с десетки запомнящи се сола и изяви.
3. Цвета Григорова Нинова –председател на  Народно читалище „Светлина  1906” – с. Баница, за активна читалищна и обществена дейност, свързана със съхранението, развитието и полуляризирането на местния и национален фолклор.   

4. Олга Викторова Младенова – преподавател в детска школа по изкуствата към Народно читалище „Развитие 1869” – Враца, за висок професионализъм и всеотдайност в работата, за призови класирания на нейни възпитаници на престижни национални и международни конкурси и издигане престижа на града ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар