Бисквитки

неделя, 24 май 2015 г.

Малина Николова присъ ствана тържество по повод 24 май.

Областният управител на област Враца Малина Николова и заместник областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски присъстваха на общоградското тържество по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.
Официалното честване се състоя пред паметника на светите братя Кирил и Методий, където завърши традиционното празнично шествие. В него се включиха ученици, учители, представители на културни институции и граждани. Колоната тръгна от площад „Македония" и бе предвождана от духова музика и мажоретен състав.
В празничната програма участваха Смесен хор при СОУ „Отец Паисий” и танцов състав при Център за работа с деца – Враца.
Тържествен молебен отслужи Траянополски епископ Киприян.
Празникът завърши с връчване на наградите в системата на образованието.
            В знак на преклонение пред величавото дело на Кирил и Методий, пред паметника на първоучителите бяха поднесени венци и цветя.
По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Областният управител Малина Николова изпрати поздрав
ителни адреси до учебните и детски заведения и културни институции в област Враца:
„Уважаеми културни и просветни дейци,
  Уважаеми учители и ученици,
             Уважаеми госпожи и господа жители на област Враца,
За мен е чест да Ви поздравя по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, празник, на който с гордост славим делото на Кирил и Методий, свещената българска азбука и величието на писаното слово!
Този празник идва с въодушевлението на възраждащия се народ, изпълва с вълнение и национално самочувствие, осмисля силата на нашата богата и древна култура.
24 май е празник на учителя, на ученика и училището, на културните и просветни дейци.
Децата израстват с историята на буквите и осъзнато се гордеят с делото на създателите им, горди потомци са на нация – люлка на книжовността и културното единение на цял славянски свят.
Огромна е нашата признателност и благодарност пред съзидателната дейност на учителя, който благородно съхранява и предава на всяко поколение богатството на словото, необятността на познанието и културните ценности на нашия народ, славим науката и духовността – градивните устои на националната ни идентичност, търсим силни послания сред вековечната ръкотворна съкровищница!
Сърдечно Ви поздравявам с този светъл празник и Ви желая с много мъдрост и творческо озарение да бъдете достойни претворители на делото на Кирил и Методий!
Честит 24 май!
Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!” -  завършва в поздравителния си адрес Малина Николова.

Надя Гетова
Връзки с обществеността и протокол


Няма коментари:

Публикуване на коментар