Бисквитки

сряда, 27 май 2015 г.

Малина Николова и заместник областните управители Ирина Иванова участва официалното откриване на „Ботеви дни

Областният управител на Област Враца Малина Николова и заместник областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски участваха днес в официалното откриване на Националните чествания „Ботеви дни 2015“ и изпращането на участниците от 69-ти Национален туристически поход „Козлодуй – Околчица“. Тържествата бяха открити  с кратка възстановка, проследяваща развитието на борбата за Освобождението на България от турско робство. Участие взеха Духов оркестър при Народно читалище „Развитие 1869" - Враца, Средношколски смесен хор при СОУ „Отец Паисий", танцьори от Танцов състав „Хемус" при община Враца. По време на официалното откриване на площад „Христо Ботев бе издигнат националният флаг и запален вечният огън.
Повече от 730 са участниците, които ще преминат по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица в 69-тия Национален туристически поход . Те са от градовете Враца, Велико Търново, Стара Загора, Крумовград. Тази година към тях се присъединяват новите групи са от Айтос и Гоце Делчев. Главен ръководител на похода е Георги Петков.
Областна администрация – Враца е създала отлична организация на туристическия поход, с богата художествена и културна програма. В дните на провеждането са предвидени тържествени вечери в селата Софрониево и Борован,  с участието на ансамбъл „Радост“ към Център за работа с деца – Враца, Танцов състав „Хемус“, творчески формации от Софрониево и Борован, представление и огнено шоу на театрална група „Темп“ към Младежки дом – Враца, Вокална група „Черити“. Предвидени са конкурси, викторини и пищна заря.
В походните тематични вечери в село Баница и м. Речка са предвидени концерти и викторини, с участието на Диско балет „Дива“, група „СкандалУ“, както традиционни конкурси за кулинарни умения и „Мис и Мистър Поход“.
В свободното време през деня, участниците ще се включат в различни турнири и ще мерят сили в дисциплините стрелба, стрелба с лък, пейнт-бол и турнир по преодоляване на препятствия. За всички тях са предвидени много награди.
По време на провеждането на 69-ти Национален туристически поход се предвижда заснемане на документален филм, посветен на подвига на Христо Ботев и неговата чета и героичните събития от 1876 година.


Надя Гетова

„Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар