Бисквитки

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Народните представители от ГЕРБ Враца с пресконференция по повод старта на националната програма за енергийна ефективност


Надявам се общините от Област Враца да успеят да санират максимален брой сгради по националната програма за е
нергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това заяви на пресконференция днес народният представител от ПП ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова. Тя подробно разясни ползите от програмата, нейните социални и икономически ефекти, основните параметри и участници. Аврамова проследи стъпка по стъпка целият процес от подаването на документите до реализацията на проекта.
„Съществуват спекулации, че по-големите общини ще вземат превес в изпълнението на програмата, което категорично не е вярно. В сила е принципа първи по време – първи по право“, уточни Аврамова. Тя обясни също, че за да бъде регистрирано сдружение е необходимо съгласието на 67% от собствениците, но за изпълнение на дейностите по обновяването на самата сграда е необходимо 100 % съгласие от страна на живущите.
„Областна администрация Враца вече е обявила приемна и оказва съдействие на граждани, търсещи консултация или юридическа помощ по програмата“, посочи още народния представител от ГЕРБ.
Инж. Аврамова обърна внимание и на някои неверни и манипулативни твърдения, като това, че собственик с неплатени сметки или данъци не би могъл да кандидатства по програмата или пък, че след участие в сдружението може да бъде отнето жилището на собственика. „Сдружението има за цел само и единствено безплатно саниране на жилищната сграда. Нито една точка от изпълнението на програмата не късае задълженията на собствениците и не изискава подобен род документи“, категочина бе Аврамова.
В отговор на въпрос, народният представител Красен Кръстев посочи, че в община Бяла Слатина 15 сгради отговорят на условията по програмата за енергийна ефективност. „От две седмици тече разяснителнета кампания и вече 4 сдружения са подали документи за кандидатстване“, допълни още Кръстев.
В заключение областният координатор на ПП ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова заяви, че на 17.02.2015 г., очаква зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков да бъде във Враца, където ще се срещне с домоуправители и граждани.

За контакти:
ПП ГЕРБ – Враца
бул. „Демокрация” 2, 092/66 50 05
Диана Харалампиева, тел. 0884/800271
e-mail: vratza@gerb.bg, vraca_pr@gerb.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар