Бисквитки

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Крими хроника

За времето от 26.01.2015г. до 01.02.2015г.,  на територията на РУП - Козлодуй е проведена  комплексна полицейска проверка с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи обект или средство за извършване на престъпления, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал, превоза на живи животни и продукти от животински произход. с цел. Проверка на дискотеки, барове, ресторанти клубове в които има данни за посещение от деца,  проверка на търговски обекти извършващи търговска дейност с акцизни стоки. Проверени са 56 лица.  Констатирани са 12 нарушения, съставени са 3 акта по ЗДвП, 4 акта по ЗБЛД, 1 акт по КЗ/Кодекс за застраховането/.
Досъдебно призводство е образувано в РУ-Козлодуй. Вчера, трима служители на РУ-Оряхово конвоирали до районното управление  в Козлодуй 54-годишен мъж за изясняване съпричастността му към извършено престъпление. Към 12.10 часа, задържаният се почувствал зле. Веднага дежурен полицай при РУ-Козлодуй сигнализирал в спешния център в града. Мъжът бил откаран в болница за оказване на медицинска помощ. Около 12.35 часа той е починал. При първоначалния оглед не са открити следи от насилие по тялото. То е предадено за извършване на съдебно –медицинска експертиза.
 На 01.02.15г., в 11.00 часа м РУП-Бяла Слатина  е получено съобщение че на  31.01-01.02.15, неизвестно лице е проникнало през не заключена врата на частен дом откъдето извършило кражба на дебитна карта. Установено е, че по-късно от картата са били изтеглени 400 лева. Образувано  е досъдебно производство.


 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар