Бисквитки

понеделник, 26 януари 2015 г.

Конкурс за подбор на стипендианти - студенти


В изпълнение на договор „Управление и изпълнение на малка грантова схема в рамките на Резултат 4 „Специфични предизвикателства за здравето на ромското население“ на Програма БГ 07 “Инициативи за обществено здраве“, Обединение „СФБ-БГ 07“ обявява конкурс за подбор на стипендианти - студенти, докторанти и специализанти от ромски произход, обучаващи се в медицински специалности. Програмата е финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009- 2014 г.
Грантовата схема предоставя финансова подкрепа на студенти, докторанти и специализанти, обучаващи се в медицински специалности, както и наставничество по време на следването, обучение по застъпничество и семестриална стипендия за студентите, докторантите и специализантите редовно или задочно обучение.
По критериите за допустимост, кандидатите трябва да са студенти, докторанти или специализанти, редовно или задочно обучение по специалностите: медицина, дентална медицина, фармация, управление на здравни грижи, трудова медицина и работоспособност, както и обучаващи се за лаборанти, медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, помощник-фармацевти и др. медицински специалности в медицински висши учебни заведения, акредитирани в България.
В конкурса могат да участват и кандидати, които са получили стипендии по подобни програми в минали години.  
Срокът за приемане на кандидатури е 12 февруари 2015 г. 
Пълно описание на програмата може да намерите на следния адрес: http://scholarship.sonikstart.eu/


Надя Гетова

експерт „Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар