Бисквитки

сряда, 28 януари 2015 г.

Крими хроника




На 27.01.15г.,  в „Пътна полиция” – Враца се е явило лицето Я.Х./32г./  от с.Горно Пещене, което се представило за пълномощник на лицето М.Г./34г./ от село Търнава, като представило неистински документи/ /диплома за основно образование/ на името на М.Г.с цел придобиване на първоначално свидетелство за управление на МПС.
След издирвателни мероприятия са разкрити три лица от гр. Враца, които на 13-14.11.2014г. извършили кражба на две странични огледала от лек автомобил „Мерцедес„  паркиран на улица  в гр. Враца. За срок от 24 часа  в РУП-Враца са задържани лицата: Л.Д./17г./ -криминално проявен; В.Н./16г./; В.Д./21г./ от гр.Враца. 
На 26.01.2015г., служители на сектор”Противодействие на икономическата престъпност” са установили, че лицето Ц.М./32-годишна/ от село Попица е представило неистински официални документи /трудова книжка и удостоверение/ в Бюро по труда-Б.Слатина, удостоверяващи придобит професионален стаж, необходим за започване на работа. В хода на проверката е установено още, че Ц.М. е представила трудова книжка, в която е посочен трудов стаж  във  фирма, без същата да има регистриран трудов договор в ТД на НАП и  без регистрирани осигурителни вноски. 
На 27.01.2015г., за времето от 13.00ч . до 22 00ч., на територията на селата: Ребърково, Люти дол, Люти брод, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Типченица, Моравица Руска Бела, Крета, Крапец ,Върбешница, Долна Кремена, Горна Кремена, Кален, Цаконица, Горна Бешовица е проведена специализирана операция с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието. Извършени са проверки на 17 лица, 6 питейни заведения, 2 търговски обекта, 2 обекта  с частна охрана. Проведени са беседи с кметове на три села.
За времето от 09.00 ч. на 26.01.2015 год. до 08.00ч. на 27.01.2015г., на територията на РУП-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Констатирано  е едно нарушение на  ЗБЛД.
На 27.01.15г., около 13.30ч. в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в село Добролево възникнал скандал с побой между двама ученици. Охранител в учебното заведение опитал да разтърве участниците в побоя,  в резултат на което едно от децата е получило наранявания и откарано  в болница. Охранителят Н.Б./29г./  е задържан за срок от 24ч. в РУП-Бяла Слатина. Образувано е досъдебно производство.

          Регионален говорител на МВР:
           Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар