Бисквитки

вторник, 20 януари 2015 г.

ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПО ПРОЕКТ „СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОБУЧЕНИЯ ЗА ПО–ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВРАЦА”

Днес се проведе Заключителната пресконференция по Проект „Специализирани обучения за по-добра организация на работата в Областна администрация - Враца”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, Подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-13. Стойността  на проекта е 63 466,47 лева със срок на изпълнение девет месеца.
В началото на пресконференцията, заместник областният управител Ирина Иванова даде своята висока оценка за постигнатите резултати и добави, че “увеличаването на изискванията на обществото към работата на служителите е сериозно предизвикателство пред администрацията и налага познанията и опита да се черпят чрез различни обучения. Така се изграждат успешно добри условия на работа, принцип на екипност в организацията на дейностите и добро изпълнение на функциите на държавните служители“.
На събитието присъстваха представители на общински и областни администрации, сдружения с нестопанска цел и медии.
Специфичните цели на проекта са повишаване на уменията и капацитета на служителите в Oбластна администрация - Враца, чрез специализирани обучения насочени към подобряване изпълнението на административното обслужване, с фокус подобряване организацията на работа.
В рамките на проекта са реализирани седем дейности, насочени към подобряване на   организацията и управлението, „Ефективно управление на държавната собственост“, както и обмен на добри в дейността на областните администрации.
Чрез обучението „Управление на риска в публичния сектор”, служителите в Областна администрация са усвоили нови умения за планиране на мерки и контролни дейности с цел ограничаване на риска до приемливо ниво.
Устойчивостта на проекта е подобрено качеството на предлаганите от Областната администрация услуги, при активното включване на всички служители. По този начин се постига ефективност и трансфер на наученото в практиката.
“Развитието на административния капацитет е важно изискване не само за членството в европейското административно пространство, но е и необходимо условие за спазване принципите на „добро държавно управление”. Именно чрез ефективно функциониране на администрацията се повишаване  доверието на гражданите и бизнеса в нея, подобрява се управлението на човешките ресурси” - добави още Ирина Иванова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар