Бисквитки

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Божинов на среща с посланика на Украйна



Народният представител от БСП  Георги Божинов ще се срещне с посланика на Украйна в България Микола Балтажи.
Срещата ще се състои на 23 януари 2015 г. от 11.00 часа в Посолството на Украйна в София и е провокирана от събитията  в последните 10 дни в град Донецк.
Народният представител ще поиска разяснения  на обстоятелствата, при които има  загинали и ранени при обстрелването на граждански обекти.

Припомняме, че днес девет души загинаха и девет бяха ранени при попадение на снаряд в трамвайна спирка в Ленински район на град Донецк. По предварителни данни срещу спирката е било стреляно с гранатомети от микробус.
На 13 януари край град Волноваха, южно от Донецк, автобус попадна под обстрел. Жертва станаха 13 мирни жители, други 16 души бяха ранени. Според ръководството на Донецката народна република, смъртта на хората е била резултат от провокация от украинска страна.

„Като човек съм притеснен от зачестилите в последните дни убийства на невинни хора в Донецк. Като народен представител изразявам и притеснението на моите избиратели от Врачанска област.
Преди броени дни един милион се събраха на протест  в Париж  в защита на свободата на словото и срещу убийството на журналисти.
Днес не виждам  никакви реакции в защита на невинното население на Донецк, което загива от снаряди.”, коментира Георги Божинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар