Бисквитки

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Полицейска сводка

ВЗЛОМНА КРАЖБА
На  03.07.2014г. в 20.33ч. във УП-Хайредин чрез тел.112 е получено съобщение от жител на  с.Михайлово.Съшия е заявил,че за времето от 29.06.2014г до 03.07.2014г.  НИ след като е демонтирал 4  цигли на покрив на  къща и е взломил 1 врата на стайно помещение е извършил кражба на 1 бойлер, 5 дървени стола, 1 дървен шкаф и 1 китеник от домът му в с.Михайлово.
   Щети в процес на изясняване.
            Образувано ДП по описа на РУП-Козлодуй.
ПАЛЕ
На 03.07.14г. в 23.10ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца който е заявил,че на същата дата около 23.00ч. Н.Л. е запалило кафе автомат негова собственост находящ се в гр.Враца. В следствие на пожара кафе автомата е изгорял напълно. Нанесената щета по данни на тъжителя е в размер на 2 500лв.
По случая е образувано  ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 30.06.2014г. в РУ”Полиция”-Враца е депозирана жалба ЗМ от лицето Е. А. гр.Враца който е заявил, че на същата дата в кв.Кулата , НЛ е увредило като е счупило предно панорамно стъкло на собственият му лек автомобил марка”Фиат Пунто”, паркиран пред дома му на горе посоченият адрес.
Нанесената щета по данни на тъжителя е на стойност около 300 лева.
От проведените ИМ се установи, че извършител на деянието е лицето В. З. гр.Враца.
Същият е разпитан, след което е задържан за срок от 24ч. в РУ”Полиция”-Враца.
Преписката ще бъде изпратена на РП-Враца.

В РУ „ПОЛИЦИЯ” - Враца е образувана преписка във връзка с постъпила жалба от жител на  гр. Враца (таксиметров шофьор във фирма от гр.Враца) в която е заявил, че на 25.05.14г. около 03:00ч. пред хранителен магазин находящ се в гр.Враца НЛ е увредило предно панорамно стъкло на управлявания от него лек автомобил марка „Шевролет” модел „Нубира”. По данни на тъжителя нанесената му щета е в размер на около 140 лева.
            От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявеното и осъждано за управление на МПС след употреба на алкохол  лице Цветомир М.Г. от гр.Враца.
М.Г. е разпитан и освободен
На 29.05.2014 г. в РУП – Враца е получен жалба   от лицето Ц. С. от гр.Враца който е заявил, че в средата на месец май тази година е предоставил за ползване собственият си товарен автомобил марка и модел „Ивеко 159.12” на лице от с.Нивянин. В последствие въпросното лице не е върнал автомобила и най-вероятно го е продал на трети лица.
            При проведените оперативно издирвателни мероприятия товарният  автомобил е установен в с.Кобиляк, общ.Бойчиновци, обл.Монтана да се управлява от лицето П. П. от с.Кобиляк. По данни на П.П. същият е придобил автомобила чрез бартер от непознато за него лице от с.Бутан.
            В хода на проверката е установено, че извършител на деянието е лицето И. М. с постоянен адрес с.Нивявин и настоящ адрес с.Нивянин. Към момента М.М. не е установен, тъй като след извършване на деянието е напуснал пределите на Р. България.
            Товарният автомобил е предаден доброволно от П.П. и се намира на съхранение в РУП – Враца
На 22.04.201.4г. в УП-Дъбника е получено съобщение от Д. К. гр.Враца който е заявил, че за времето от 14.00ч. на 16.04.2014г. до 08.10ч. на 22.04.2014г. , НИ след отключване с подбран или подправен ключ на входна врата на кабинет в ОУ”Св.Климент Охридски” в с.Тишевица е извършил кражба на 1  преносим компютър със зарядното устройство за него.
Нанесена щета в процес на изясняване.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на горе посоченото деяние , а именно криминално не проявените лица И. С.с.Тишевица и С. Д.жив. с.Тишевица.
Същите са разпитани по случая, след което са освободени.
Вещта предмет на престъпление е намерена и иззета
На 02.07.14 г. около 19.40 в с.Търнава  авто-патрул на РУП-Б.Слатина спират  за проверка лек автомобил „Опел-Астра” управляван от А. А. от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила се  превозват   4   полиетиленови чувала   с общо тегло 45,00кг.ситно нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. 
Тютюна е предаден с протокол за доброволно предаване.
Образувана е проверка по описа на РУП-Б.Слатина

На 03.07.2014г. в с.Бутан, обл.Враца пред кметството, служители на РУП Козлодуй- И”КП” са извършили проверка на лек автомобил марка „Фолксваген- голф” собственост на К. Р.от с.Калище а ползван и управляван от М. Ц.от с.Бутан обл.Враца. При проверката е установено, че номера на двигателя на автомобила отговаря на лек автомобил марка „Фолксваген голф”, собственост на М. М.от гр. Плевен. Автомобила е приведен в РУП- Козлодуй, където е извършен оглед на същия с който е за престъпление от НК.
По случая е образувано ДП по описа на РУП Козлодуй.
Автомобила е иззет и се намира на съхранение в РУП- Козлодуй.
На  03.07.2014 г.  в 06.10ч. при проведена СПО съгласно план на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил Форд-Ескорт управляван от С. Л.от с.Буковлък.  При извършената проверка е установено, че в автомобила С.Л. превозва  общо 37 прозрачни найлонови плика с общо тегло 5,500кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол.
Тютюна е предаден от С.Л. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман е  заведен заявителки материал 
На  03.07.2014 г.  в 06.30ч. при проведена СПО съгласно план на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от Б. Б.от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила Г.Б. превозва  общо 198 прозрачни найлонови плика с общо тегло 33 кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол.
Тютюна е предаден от Г.Б. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман е  заведен заявителки материал.
На  03.07.2014 г.  в 07.00ч. при проведена СПО съгласно план  на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Рено Меган Сценик” управляван от М. П.от с.Буковлък и спътници в автомобила П. П. от с.Буковлък и П П. от с. Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила М. П. превозва  общо 192 прозрачни найлонови плика с общо тегло 29,500кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол. Установено е, че на П. П.  са   24 кг. тютюн, пакетиран в 150 найлонови плика и на П. П. са   5,500кг. тютюн, пакетиран в 42  найлонови плика.
Тютюна е предаден от П. П. и П. П. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман са  заведени заявителки материали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар