Бисквитки

понеделник, 30 юни 2014 г.

Във Враца правят подбор за персонал в новите социални услуги



            До 4 юни ще продължи подборът на персонал за трите Центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище във Враца. До момента във втория етап на конкурса са преминали 307 от удобрените кандидати и остава да се направят интервюта с още 100 души. Това съобщи днес кметът инж. Николай Иванов. Общо 11 са позициите, за които са кандидатствали над 400 врачани – от управител до хигиенист. Проектът, по които ще се предлагат новите социални услуги, е „Шанс за деца и младежи от дома”. Той бе разработен от Община Враца и спечели финансиране на стойност 772 039 лв. от ОП „Развитие на човешките ресурси”. Резултатите от проведения конкурс ще станат известни към 15 юли.


            Общината прави изнесени административни услуги в жк „Дъбника”

От септември жителите на жк „Дъбника” във Враца ще могат да получават административни услуги и в пълномощничеството на общинската администрация в комплекса. Обслужването на граждани в най-големия жилищен комплекс в града ще стартира с услуги по гражданско състояние и такива, свързани със заплащането на местни данъци и такси. Целта е постепенно да се премине към пълния спектър от услуги, предоставяни в Центъра за административно обслужване на Община Враца. Идеята е да не се налага на гражданите да пътуват до центъра на града и да се пести времето им.

Общината налага санкции на строителите на водния цикъл
           
            Община Враца е изпратила покани за съставяне на актове на строителните фирми, които изпълняват интегрирания проект за воден цикъл на града. Санкциите са за нанесени щети по време на строителството и нарушение на две общински наредби - Наредба за организацията и безопастността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците и Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на община Враца.
На фирмата „Воден цикъл 2011 ДЗЗД”, която изпълнява Етап 1 от водния цикъл, са изпратени 26 покани. От тях 20 са по първата наредба, където санкциите на юридическите лица стигат до 50 000 лева. Шест са нарушенията по втората наредба, като по нея санкциите са от 1 500 до 5 000 лева.  До другия строител – „Понстройинженеринг” ЕАД – са изпратени 23 покани. Повечето от тях – 14 - са за нарушения на Наредба за организацията и безопастността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците. „Целта на санкциите е да дисциплинираме строителите, а не просто да ги накажем” – коментира кметът инж. Николай Иванов.                                                                 


Съставиха 30 акта на берачи на липов цвят

            През юни в Районното управление „Полиция” във Враца са постъпили 27 сигнала за лица, които увреждат клони на дървета при бране на липов цвят. От органите на реда бе потърсено съдействие при изпълнението на кметската заповед за пълна забрана на брането на липов цвят. Направени са проверки по всички сигнали, вследствие на което са съставени 30 акта, 10 предупреждения и 12 полицейски разпореждания.
           

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”




Няма коментари:

Публикуване на коментар