Бисквитки

четвъртък, 3 юли 2014 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На  02.07.2014 г.  в 06.30ч.  при проведена СПП   в гр. Роман е спрян за проверка лек автомобил Опел-Астра, управляван от П. С. Г.,от с.Буковлък и спътник в автомобила К. Т. А. от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила П. С. Г. и П. С. Г. превозват  общо 177 прозрачни найлонови плика с общо тегло 19,700кг.ситно нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установено е че на П. С. Г. са   10,200кг. тютюн пакетиран в 89 бр. найлонови плика и на П. С. Г. са   9,700кг. тютюн пакетиран в 86 бр. найлонови плика,като същите са без български акцизен бандерол.  .
Тютюна е предаден от П. С. Г. и П. С. Г. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман са  заведени заявителски материали. 
В в РУП-Враца е получено съобщение от дежурен лекар при ЦСМП-Враца, които е заявил, че при тях е прието лице на което му е нанесен побой.
От извършената проверка се установи, че на същата дата около 18.30 ч. в гр.Враца Н.Л. е нанесло побой на В. Г. Л. от гр.Враца ,вследствие на които В. Г. Л.  е получила временно разстройство на здравето, настанена е в ХО на МБАЛ”Хр.Ботев” -Враца под наблюдение без опасност за живота.
От проведените бързи ОИМ се установи, че извършител на деянието е лицето В. Д. Ц. от гр.Враца -криминално не проявен. В. Д. Ц.  е разпитан и задържан за срок от 24ч. в РУП-Враца.
По случая в РУП-Враца е образувана преписка.
В 19.10ч. РУП-Оряхово чрез тел.112 е постъпил съобщение от Б. Л. Д. от гр.Оряхово ,за това, че в гр.Оряхово е спрял собственият си лек автомобил Опел Корса  поради повреда на същия. Б. Л. Д.  отишъл да търси помощ, но когато се върнал не го намерил.
            От проведените бързи ОИМ автомобила е намерен паркиран пред домът на Г. Й. М. в гр.Оряхово. Г. Й. М. е предал автомобила с протокол за доброволно предаване и същият е на съхранение в РУП-Оряхово.
            Образувано е ЗМ.
На 02.07.2014 г в с.Горно Пещене катастрофира като пада от мотоциклет Ямаха,управляван от Г. Ц. Г.-неправоспособен водач.
Причини-несъобразена скорост с пътните условия.
Убити няма.Леко ранен е водача с охлузни рани.Прегледан в ЦСМП и освободен.
Щети-50 лв.Пробата за алкохол е отрицателна.
Във.Враца катастрофира като пада от мотопед Жонвай АА,собственост и управляван от Р. Р. Р.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети-100 лв.
Причини-несъобразена скорост с пътните условия. Пробата за алкохол е отрицателна. 
На 02.07.2014г.  около 17.20ч. в с.Търнак на път извън РПМ, катастрофира като изгубва управление, велосипед с монтиран двигател с вътрешно горене, без данни за собственост и управляван от неправоспособният П. А. Б. от с.Търнак.
Убити и ранени няма. П. А. Б.  е прегледан в ЦСМП-Б.Слатина  и освободен.
Причини: Минаване през неравност  и изгубване на контрол над МПС.
Около 18.10ч. в гр.Мизия, катастрофират като се сблъскват л.а.Форд КА , управляван от M. В. - Германия и паркиран л.а. Фолксваген Пасат ,соб. на И. Ц. Л. от с.Липница.
Убити и ранени-няма.Щети по двете МПС-150лв.
Причини: Неправилна маневра движение на заден ход от водача,Същият е изпробван за алкохол с Алкотест Дрегер -пробата е отрицателна.

На водача M. В.  е съставен АУАН. Издаден протокол за ПТП. Издадено и връчено НП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар