Бисквитки

понеделник, 22 септември 2014 г.

Георги Божинов: Независимостта на една държава не е даденост


„Днес не бива да забравяме, че независимостта на една държава не е даденост. За нея трябва да се воюва всеки ден. Българските политици- със своите политики, а българските граждани със своята будна съвест и обществена чувствителност. Само така можем да запазим своята българска идентичност в обединена Европа и да бъдем уважавана държава”. Това заяви Георги Божинов на 22 септ
ември във Враца.
Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” Георги Божинов и втората във врачанската листа Цветелина Дамяновска почетоха Денят на независимостта. На 22 септември те взеха участие в тържеството по този повод , организирано от Областна администрация – Враца.
Слово по повод 106-та годишнина от обявяването на независимостта на България произнесе Иван Даков- заместник областен управител.
Водосвет – молебен за благоденствието на България отслужи Негово Преосвещенство Траянополският епископ Киприян.
Изпълнения на танцов състав “Хемус” и концерт на Врачанската симфониета зарадваха врачани  празничиния ден 
Божинов и Дамяновска поднесоха цветя пред паметника на братята -  просветители Кирил и Методий.
По повод празничния ден, Георги Божинов заяви:
 Безспорно датата 22 септември 1908 година.е много важна в българската история, защото до този момент Българското княжество беше васал на Османската империя. С провъзгласяването независимостта на България се издига международният авторитет на страната и тя се превръща в равноправна европейска държава.
Днес обаче,  не бива да забравяме, че независимостта на една държава не е даденост. За нея трябва да се воюва всеки ден. Българските политици- със своите политики, а българските граждани със своята будна съвест и обществена чувствителност. Само така можем да запазим своята българска идентичност в обединена Европа и да бъдем уважавана държава, убеден е Георги Божинов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар