Бисквитки

неделя, 21 септември 2014 г.

Двама врачани с медали от Шумен

В Шумен завършиха последните два кръга от държавното първенство по автомоделизъм за модели с електродвигател и с двигатели с вътрешно горене.
46 състезатели от 10 клуба в страната взеха участие в надпреварата в 5 категории модели с електродвигател и 4 категории с ДВГ.
При моторните модели в клас „Формула 5” Дамян Петров от Враца победи в 30-мин. финал с постижение 66 обиколки, а с победата си осигури и държавната титла за 2014 г. в този клас модели.
Най-голямата бомба на шампионата хвърли ученика от XI клас на ПМГ Враца Кристиян Крумов, който в кралския клас „Формула 2” в 45 мин. финал навъртя 133 обиколки, завърши на второ място, като това постижение му осигури държавната титла за 2014 г. В този клас Дамян Петров завърши шести, а Генко Базитов седми.
В клас „Нитро” победи Тодор Томов от Русе, а в клас „Нитро с пулстартер” Калоян Кокошаров от София.

При електромоделите победиха Велико Бербенков от Девня в клас „Електроформула 1/10”, Кристиян Костадинов от Русе в клас „Електроформула със сток мотор” за мъже, Теодор Топалов от гр.Левски в клас „Електроформула със сток мотор” за деца, Славена и Боби Трънчеви в клас „Електро тим” и Калин Кокошаров от София в клас „Електроформула 1/16”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар