Бисквитки

вторник, 23 септември 2014 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦA


ПАЛЕЖ
1.От извършения допълнителен оглед във връзка с ДП образувано по повод възникнал пожар на 23.09.14 г. в гр.Б.Слатина  в дом собственост на А. Р. се установи ,че се касае за умишлен палеж.            Вследствие на пожара са изгорели 300 бали със сено и 20 кв. м. покривна конструкция на стопанска постройка в двора на домът му. Пожарът е потушен от РСПБЗН-Б.Слатина. Причините и щетите са в процес на изясняване.
ДРУГИ
1.На 24.09.14г. в 00.30ч. на тел.112 е получено съобщение за скандал в Средношколско общежитие на Механотехникума гр.Враца.На място е установено ,че е възникналия скандал е между четири непълнолетни лица.Вследствие на скандала едно от лицата  е нанесъл порезна рана с нож в областта на шията на друго непълнолетно лице,като същият е транспортиран от екип на ЦСМП-Враца в МБАЛ- Враца ,където е обслужен и освободен без опасност за живот.От лицата са снети сведения в присъствието на деж. възпитател от ИДПС.Извършителят е задържан за срок от 24ч. В РУП-Враца.
Уведомени са Отдел закрила на детето-гр.Враца.
В РУП-Враца е образувана преписка.
На 24.09.2013г. около 02.48. в гр.Враца екип на РУП-Враца спират за проверка л.а. Мицубиши Колт”, управляван от Ц. С.гр.Враца. При извършената проверка за употреба на алкохол с тех. средство Алкотест Дрегер 7410 същият е отчел положителна проба 0.59 промила. На Ц.С. е съставен АУАН по ЗДвП. и му е издаден талон за медицинско изследване. Водача  е дал кръв за лабораторна обработка.
.На 24.09.2013г. около 03.34. в гр.Враца екип на РУП-Враца спират за проверка л.а. Фолксваген Пасат, управляван от И. Г.с.Згориград. При извършената проверка за употреба на алкохол с тех. средство Алкотест Дрегер 7410 същият е отчел положителна проба 1.20 промила. На И.Г. е съставен АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. Водача е дал кръв за лабораторна обработка.
.На 23.09.2014г. в 05.30ч. в РУП-Роман е получен сигнал от Т. В. от с. Стояновци охранител , който е съобщил, че е счупено стъкло на хранителен магазин в с. Кунино.
При извършената проверка се установи, че хранителния магазин се намира в с. Кунино. Същият е собственост на фирма с управител В. Р. от гр. Враца. Установено е, че е счупено стъкло на прозорец с размери 30см./40см. на хранителния магазин. От магазина няма извършена кражба. Щети в процес на изясняване.
По случая е образувана преписка.
Посетено от служители на РУП-Роман
 РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 08.07.2014г. в РУП –Враца е депозирана жалба ЗМ от лицето К. В. жив. гр. Враца в която е заявил, че за времето от 26.06.2013г. до 29.06.2014г. неизвестен извършител е извършил кражба на фургон-работилница, съхраняван в двора на дома му на горепосочения адрес.
Според К.В. нанесената му щета е на стойност около 5000 лева.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е лицето А. Д. от гр. Враца .    От А. Д. е снето сведение и е освободен. Вещта предмет на кражба е продадена на трето лице.
  На 23.09.2014г. в 13.25ч. в РУП-Враца е получено съобщение от управителя на хипер маркет в гр.Враца, който е заявил, че около 13.20ч. на същата дата е извършена кражба на стоки от магазина на обща стойност 9.90лв. На място са установени двама непълнолетни  извършители. Стоката е върната с разписка на собственика. С непълнолетните е проведена корекционно възпитателна беседа и са снети сведения от ИДПС. В РУП Враца е образувана преписка.
На 23.09.2014г. в 01,30ч. в ОДЧ при РУП Козлодуй чрез тел.112 е получен сигнал от М. С.жив. с.Софрониево– служител на бензиностанция в с.Гложене, обл.Враца, която е съобщила, че при нея се е явило лицето Е. И.жив. с.Хърлец който е съобщил, че на същата дата около 00,30 часа в с.Бутан, на земен път находящ се на изхода на селото в посока с.Гложене обл.Враца две неизвестни лица,като са използвали сила, са му отнели мъжка черна кожена чантичка с намиращи се в нея 4  дебитни карти, задграничен паспорт на името на Е. И. и сумата от 2000 евро в банкноти от 500, 200 и 20 и 150 лева.
По случая е започнато ДП по описа на РУП Козлодуй
От проведените бързи ОИМ,ПСД и работа по горещи следи се установи, че извършители на престъплението са лицата К. А. жив. с.Гложене и Д. И.жив. с.Гложене .
При извършено претърсване  в домът на К. А. с.Гложене в помещение на къщата са установени вещите предмет на престъплението които са иззети с протокол и се намират на съхранение в РУП-Козлодуй.Извършителите са задържани за срок до 24 часа в РУП-Оряхово.
Данни за станали ПТП
На 23.09.2014г. около 16.30ч. в гр.Враца в двора на КАТ-Враца катастрофират като се блъскат т.а.”Нисан” управляван от Н. Н. жив.гр.Козлодуй водач категория „С” стаж-20год. и паркиран л.а.”Ленд Ровър Дефендър” собственост на Дирекция „Гранична” Полиция гр.София.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-200лв.
Причини:Неправилна маневра (движение на  заден ход) от водача Н.Н..
Водача Николов  проверен за алкохол с Дрегер-пробата отрицателна.
На водача е съставен АУАН по ЗДвП и издаден протокол за ПТП.



Няма коментари:

Публикуване на коментар