Бисквитки

вторник, 23 април 2013 г.

ВРАЦА ИСКА ШОУ „ПОЛИТИК ЖИВЕЕ С 200 ЛВ.“ ПО TV7


Направете риалити, в което да участват политици и да трябва да се оправят с по 200 лв. на месец. Това поиска врачанин в ефира на кампанията „България избира“ на NEWS7 и TV7, която се излъчи от балканския град. „Такова риалити ще има висок рейтинг, но то ще е унижение за достойнството на гражданите“, отвърна водещият на кампанията Николай Бареков.
Ниските доходи и високата безработица се оказаха сред най-големите проблеми на хората във Враца. Градът се намира в Северозападна България, която е обявена за най-бедния район в Европа. Оттам беше избран за депутат и социалният министър на ГЕРБ Тотю Младенов. „Не ви ли е срам?“, попита наследник на участник в Ботевата чета политиците от всички цветове, които бяха на площада, за да отговарят на хората. „Тотю Магарев дава 65 лева за социално подпомагане, кой може да живее с 65 лева?  Коприва и моркови ли да ядем?, попита човекът.
Цяло семейство, което няма пари за ток и отопление разказа покъртителната си история. „Спал съм с дрехи през зимата“, каза млад мъж и се разплака. Той поиска работа, а не милостиня. „ГЕРБ остави стотици хиляди безработни. Накарахте ни да садим картофи, нарекохте младежите овчари, нарекохте с обидни думи пенсионерите“, коментира проблема кандидат-депутатката на БСП от района Силвия Първановска. Кандидат-депутатът на ДПС обяви, че доходите ще се вдигнат, когато се изгонят монополите от България.
По време на кампанията „България избира“ врачанин предложи със сигнал до Бареков корумпираните чиновници не само да бъдат отстранявани от работа и съдени, но да бъдат оставяни и без пенсии. Негова съгражданка се възмути, че има три деца, а е оставена от държавата с 60 лева на месец. Човек на площада пък обеща на политиците, че ако продължат да говорят от името на  народа без да правят нищо за него, ще ги псува всеки ден.
Хората във Враца протестират и срещу закриването на военното поделение в града, което е оставило много семейства без препитание. Учителка показа фиш от заплата на преподавател в града, който демонстрира размерa на увеличението на учителските заплати – от 540 лв. на 541 лв. „Семейството ми успява благодарение на това, че мъжът ми работи в София. Заради по-високите доходи сме разделени непрекъснато“, каза тя.
Във Враца срещат и жилищни проблеми и с Топлофикация, каза юристът на TV7, който ще окаже помощ с консултации на врачани.

В рамките на шест седмици екипът на „България избираобикаля 19 града и дава микрофона за дискусии между народа и местната власт, вади на светло местните и националните проблеми. Живите предавания на TV7 са във вторник, сряда и четвъртък от 08:00 и 17:00, a най-интересните моменти от турнето зрителите на NEWS7 могат да гледат от 21:00.

Повече информация за националното турне в подкрепа на гражданската позиция „България избира” на NEWS7 и TV7 можете да намерите на:
както и в Twitter на http://twitter.com/NEWS7Bulgaria.

Няма коментари:

Публикуване на коментар