Бисквитки

четвъртък, 25 април 2013 г.

Приеха Областен план по енергийна ефективност


План за енергийна ефективност на Област Враца 2013-2016 г. бе приет на заседание, което се проведе на 25 април 2013 г. в Областна администрация Враца. На срещата присъстваше и г-н Петър Добрев – главен експерт към Териториално звено към АУЕР за Северен централен район, член на ОСЕЕ с право на съвещателен глас.
Представителят на Агенцията изрази похвала за дейността на Областна администрация Враца в изпълнение на политиките за енергийна ефективност, както и при разработването на Областния план за енергийна ефективност.
Членовете на съвета обсъдиха и приеха
Областният план е разработен  на основание чл. 11 от Закона за енергийна ефективност, който предвижда политиката по енергийна ефективност да се осъществява чрез изготвяне на планове от органите на държавната и местна власт. Той кореспондира с Директивите на ЕС, касаещи енергийната ефективност и националните стратегически документи.
Данните в Областния план са взети от Втория национален план за действие по енергийна ефективност 2011-2013, Регистрите на АУЕР и НСИ.
Целите поставени в ОПЕЕ са съобразени с общите цели за развитие на Северозападен район, както и със спецификата и потенциала на областта. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар