Бисквитки

неделя, 21 април 2013 г.

Крими хроника


На 21.04.2013 г.,  в 23.30 ч. в РУП-Козлодуй е получено съобщение от А.Ц./22г./ от гр. Козлодуй, който е съобщил, че около 23.30ч. в гр. Козлодуй, ул. „Христо Ботев”,  неизвестно лице отнело от него сребърен ланец, като за целта го издърпало от шията му.  След бързи ОИМ и ПСД е установено, че извършител на престъплението е С.Б./15г./ от гр. Козлодуй.
В 19.35ч.  в местността „Крушата” в землището на село Михайлово полицейски патрул извършил проверка на товарен автомобил „Мерцедес”, управляван от Д.К./43г./  от с. Малорад. Установено  е, че лицето превозва крава, за която няма съответните документи.
За времето от 21.00ч.  до 23.00ч. на 21.04.2013г., на  територията на с.Косталево, кв.Кулата и кв. Нефела е проведена специализирана полицейска проверка с цел: повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражба на животни от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. За констатирани нарушения  са издадени 2 акта по НОбС и 7 фиша.  
На 21.04.2013г. в гр. Мездра е проведена СПО  по линия на ТИСПОЛ  с цел: контрол на пътното движение, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, нарушаващи правилата за движение. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по ЗДвП.
На територията на  селата Зверино и Елисейна е проведена СПО с цел: засилено полицейско присъствие, предотвратяване , пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението в населените места. Съставени са 1 акт и 2 фиша по ЗДвП.
За времето от 21:00ч. на 21.04.2013г. до 05:00ч. на 22.04.2013г., на територията на селата  Крива бара, Бутан и Гложене е проведена комплексна специализирана полицейска операция с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи обект или средство за извършване на престъпления, осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението.
Проверени: питейни заведения, лекши автомобили  и пътуващите  в тях лица,учебни заведения. Съставени са 4 акт и 1 фиш по ЗДвП.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар