Бисквитки

четвъртък, 25 април 2013 г.

Консултации с партиите се проведоха в Областна администрация Враца


Консултации за състава на комисията, която ще приема от СИК бюлетините, екземплярите от протоколите,предназначени за областната администрация и останалите книжа и материали  във връзка с  провеждане на насрочените Президента на Република България избори за Народно събрание, се проведоха на 25.04.2013 г. в сградата на Областна администрация – Враца. Те бяха водени от заместник областния управител Цветелина Теофилова.
Броя на членовете на комисиите по чл. 233 ал. 7, включително председател, заместник – председател, секретар е 15 души за 6 – ти Врачански изборен район. За комисиите с числен състав 15 души съотношението между партиите и коалициите от партии е, както следва: за ПП „ГЕРБ" - 6 членове, за „Коалиция за България" - 3 членове; за ПП „ДПС" - 2 членове, за ПП „Атака" - 1 член, за „Синята коалиция" - 1 член, за ПП „НДСВ" - 1 член и 1 представител на областна администрация.
При провеждане на консултациите участие взеха упълномощени представители на Политическа партия „ГЕРБ“, „Коалиция за България“, „Синята коалиция“, ПП „Атака“ и ПП „Национално движение за стабилност и възход“. От ПП „ГЕРБ“ е направено предложение председателят на комисията да е от ПП „ГЕРБ“. От „Коалиция за България“ са предложени заместник – председател и двама членове. „Синята коалиция“ предложиха секретар на комисията. След проведените дебати между присъствалите представители се постигна консенсус, но тъй като не е участвал представител на ПП „Движение за права и свободи“, Областният управител ще изпрати всички предложения и възражения, заедно с представените съгласно Изборния кодекс документи в РИК. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар