Бисквитки

понеделник, 24 септември 2012 г.

РЕКОРДЕН БРОЙ МЕДАЛИ ЗА ВРАЧАНСКИТЕ АВТОМОДЕЛИСТИ



 През почивните дни Враца бе домакин на последния трети кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми автомодели с двигатели с вътрешно горене. 20 пилоти от 6 клуба мериха сили в класовете „Нитро с пулстартер”, „Нитро”, „Формула 2 „ и „Формула 5”.
Въпреки малкия брой участници състезанието бе доста оспорвано, а победителите заслужиха подреждането си в крайното класиране в кръга и в шампионата.
В клас „Нитро с пулстартер” поради повреда в болида на Станимир Станев, врачанската състезателка Цветелина Генчева се класира на първо място и поведе колоната за доброто представяне на домакините в този кръг.
В клас „Нитро” Росен Ралчовски от Враца показа класа и завърши първи в 45 минутния финал, следван от съотборниците си Атанас Георгиев и Виктор Робев.
В кралския клас „Формула 2” заслужилия майстор на спорта Дамян Петров нямаше конкуренция и заслужено зае първо място, а с това стана и шампион на България в този клас за 2012 година, което е несъмнен успех на врачанския треньор и радетел на автомоделизма. Втори е неговия син и съотборник Мартин Дамянов, а трети също е врачански представител Николай Георгиев. На четвърто място отново е врачански пилот -  Кристиян Крумов.
В последния клас „Формула 5” златен медал завоюва Николай Петров от Варна, втори се класира Станимир Станев от „Стелди еър” София, а трети Сивил Антимов от Варна. Врачанския моделист в този клас Росен Ралчовски до средата на финала водеше колоната, но получи сериозна повреда и остана на шесто място.
Така врачанските пилоти украсиха своята витрина с три златни, два сребърни и два бронзови медала. Победителите бяха наградени с медали и грамоти. Следващия кръг е на 6 и 7 октомври в Банкя с последния кръг от шампионата на България в класовете Бъги, Монстери и Тръги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар